Szoros mérkőzésen vereség

2019.05.12. 21:36

Jól kezdtek az Aligátorok, ám a hazaiak a hajrában felülkerekedtek

tatabánya Az OB I-es vízilabda-bajnokság 11–12. helyéért vívott párharcának első felvonásán az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) egy góllal kikapott.

PA

Irmes Pál egy gólt szerzett a helyosztó első, tatabányai találkozóján Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Tatabánya–AVUS 11-10 (2-3, 3-2, 3-2, 3-3). – Tatabánya, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a

11–12. helyért, vezette: ifj. Kenéz, Vogel.

Tatabánya: Barabás – ­KOLOZSI 3, Fazekas, KERESZTÚRI 2, Kalanovics, Márkus, Máthé. Csere: KORBÁN 2, Katonás, Kuncz 1, Hoppál 2, Szentesi 1. Edző: Zantleintner Tamás.

AVUS: Kovács B. – Irmes 1, Polovic, Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3, Hajmási. Csere: Ekler B. 1, Sági, Takács J. 1, Juhász M. 1, GARANCSY 2, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Irmes Pál egy gólt szerzett a helyosztó első, tatabányai találkozóján
Fotó: Unger Tamás

Matajsz Márk, a vasiak vezetőedzője nem hiába hangsúlyozta a jó kezdést: játékosai megfogadták a tanácsát. Bő fél perc elteltével Baj, majd nem sokkal később Basara talált be (0-2). Noha a hazaiak szépítettek, Garancsy góljával ismét kettővel (1-3) vezettek a vendégek. A negyed vége előtt aztán Hoppál emberelőnyből szépített (2-3). A második negyed elején mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, aztán Irmes törte meg a gólcsendet. A hazaiak nem hagyták meglógni a szombathelyieket, felváltva estek a gólok, így a nagyszünetre 5-5-ös döntetlennel vonultak a csapatok. A harmadik negyed első találatát Kolozsi szerezte, ám Basara büntetőből egyenlített (6-6). Erre Kolozsi szintén büntetővel válaszolt. Ám Basara ismét gólt szerzett, de a negyed utolsó találata ismét a tatabányaiaké volt (8-7). A mindent eldöntő utolsó nyolc percben emberelőnyből szerzett találatot a Tatabánya, majd Kertész góljával már hárommal (10-7) vezettek a hazaiak. A szombathelyiek nem adták fel, Juhász szépített, aztán egy másik saját nevelésű pólós, Ekler Bendegúz is megzörgette a hálót (10-9). Egyenlíteniük azonban nem sikerült a vendégeknek, hiszen Korbán másfél perccel a lefújás előtt szerzett gólja mindent eldöntött (11-9). Noha Takács János centerből, emberelőnyből még gólt szerzett, a hátralévő 37 másodpercben nem tudtak ziccerbe kerülni a vendégek.

Matajsz Márk: – Elismerésem mindkét csapatnak. Csakúgy, mint a hazaiak, mi is derekasan küzdöttünk, de ebben a mérkőzésben ennyi volt. Remélem, az idényben végre egyszer már legyőzzük a Tatabányát.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Tatabánya javára. A következő mérkőzést szombaton 16 órakor rendezik Szombathelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában