Két ezüst és két bronz Baranyából

2019.05.15. 20:13

Jól szerepeltek a SZAK-Sportiskola újonc asztaliteniszezői az ob-n

Remekül szerepeltek a Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezői az újonc és serdülő országos bajnokságon. Két-két ezüst- és bronzéremmel térhettek haza Baranyából.

Pum András

Érmes versenyzők és edzőik. Molnár Liza, Gergely Márk, Poór Balázs. Hátul: Szarka Tibor, Vaida Florin, ifj. Szarka Tibor Fotó: SZAK

Az év legrangosabb hazai utánpótláskorú versenyén megyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola, a Büki TK és a Celldömölki VSE asztaliteniszezői képviselték. A lányok és a fiúk egyaránt négy korosztályban – U11, U12, U13, U15 –, valamint vegyes párosban álltak asztalhoz. Az U11-es fiúknál a SZAK két versenyzője, Poór Balázs és Gergely Márk remek teljesítményt nyújtva egészen az elődöntőig menetelt, ott kaptak csak ki, így bronzérmesek lettek. Az egy évvel idősebbeknél Poór és a mindössze kilencesztendős Gergely mellett a celldömölki Gőgös Martin került a főtáblára, azaz a legjobb 32 közé. Mindhárman egy kört mentek, a nyolcaddöntőben búcsúztak. Az U13-asoknál Poór mellett klubtársa, Horváth Gábor, valamint a celli Gőgös kvalifikálta magát a főtáblára, mindannyian az első fordulóban búcsúztak. Az U15-ösöknél, azaz a serdülőknél a büki Szeli Bertalan a főtáblán egy kört ment, a legjobb 16 között esett ki. Az U11-es lányoknál a SZAK üdvöskéje, Molnár Liza a főtáblán előbb Csikit (KSI), aztán Dohoczkit (Statisztika) majd Kisst (Gyepesi SE) egyaránt 3:0-ra verte.

Érmes versenyzők és edzőik. Molnár Liza, Gergely Márk, Poór Balázs. Hátul: Szarka Tibor, Vaida Florin, ifj. Szarka Tibor Fotó: SZAK

A fináléban a Walesben élő, csak a verseny kedvéért hazautazó Barcsai Sophie (Bournemouth) viszont 3:0-ra jobbnak bizonyult nála. Az U12-es lányoknál Molnár szintén remekelt és a ­döntőig jutott. A főtáblán Faragót (Kecskemét) 3:0-ra, Barcsait 3:1-re, Jakabot szintén 3:1-re legyőzte, a döntőben viszont a statisztikás, toronymagas esélyes Molnár Kendrától 3:0-ra kikapott. Nagyszerű eredménynek számít Molnár Liza U13-asok közötti ötödik helyezése, valamint az is, hogy a serdülők (U15) között feljutott a 32-es főtáblára. A vegyes párosok mezőnyében a büki Szeli a szegedi Szosznyákkal az oldalán a főtáblára jutott, de itt vereséget szenvedett. A mohácsi viadalon tehát a Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői remekül szerepeltek, a négy éremből a két ezüst Molnár Liza, a két bronz Poór Balázs, illetve Gergely Márk nevéhez fűződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában