pontvadászat

2019.05.02. 21:37

Jövő héten kezdődik a kispályás szezon

Elkészült a 2019-es városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság sorsolása, csoportbeosztása – és hamarosan rajtol a pontvadászat.

Tóth Gábor

A munkagépek az utolsó simításokat végzik a Sportligetben Fotó: Unger Tamás

– Elégedettek vagyunk a létszámmal, összesen 79 csapat nevezett a 2019-es városi kispályás labdarúgó-bajnokságra, ami azt jelenti, hogy majdnem ezer amatőr labdarúgót mozgat meg a pontvadászat – árulta el Gerencsér Tibor, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke. – A Sportliget felújítási munkálatai miatt az idén kicsit csúszott a rajt, de a május 6-ai héten végre útjára indul a labda. A hagyományoknak megfelelően az I., az I/B, a II., a III. osztályban írtuk ki a küzdelmeket, valamint öregfiúk és szenior korosztályban, továbbá női kategóriában.

Az I. osztályban a nyolc csapat három kört játszik, kieső nem lesz. Az I/B osztály 15 résztvevője játszik egy kört, majd felső- és alsóházra oszlik a mezőny, ahol újabb kör következik. Az 1–4. helyen végző csapatok feljutnak, az utolsó helyezett kiesik. A II. osztályban két kör után hirdetünk eredményt – az első két helyen végző gárda feljut az I/B-be. A III. osztályban két kör vár a csapatokra, az első két helyezett innen is feljut. Az öregfiúk 17 csapata lejátszik egy kört, ami csapatonként 16 mérkőzést jelent, majd négyesével újabb három meccset játszanak, és így alakul ki a végeredmény. A 17. csapat az első kör után befejezi a bajnokságot. A szeniorok hét gárdája három kört játszik.

A nőknél pedig tornarendszerben bonyolítjuk le a bajnokságot. A Sportliget felújítása folyamatban van. A játéktér elkészül határidőre, az új kapuk, új hálók, a kispadok vagy például a labdafogók csak később állnak szolgálatba. Amíg ezek a kiegészítők megérkeznek, elkészülnek, addig a meglévőket használjuk – ezért megértést, kis türelmet kérünk a csapatoktól.

A munkagépek az utolsó simításokat végzik a Sportligetben Fotó: Unger Tamás

I. osztály (8): Peakfitness, Illés Akadémia Edzők, Intersport Szombathely, Vasi Korall Kft., Egyetemi SE, FocIszak FC, Peszi FC, Don Pepito.

I/B. osztály (15): The 3rd Team, Zotu Reklám, TDK Kft., Szikla MFC, Interpapír FC, Köry-Ker Kft., Fapuma SC, Carpolir FC, APTÍV, KOMVEX, Rács SE, Hotel Textil Service, ATANÁCS, Atlantisz Sé SE, Basarilli-Sebrano Team.

II. osztály (12): Screen Works-Szikla, Vasi Meteor, Boci Betérő-Liget Bowling, Szombathelyi Energia SE, Asztalon-Villa FC, Füles FC, IPA Szombathely, MM Autókozmetika, Prenor, LK Bulls, DPSE, Ölbői Horgásztó.

III. osztály (14): Schaeffler Savaria, Nyugodt Kanok, Dream Team, Váci FC, TDK Kispályások FC, NK Sambotel, UNIXkornis, Vegyeszöldség, Decathlon, Jóbarátok-Sopron Bank, Halker, OFFICE, Vasi Épker, Tűzoltóság.

Öregfiúk (17): Aptív öregfiúk, Tenisz FC, Vörös Proletár, Savaria Honvéd, Young Boys Szombathely, Milan Old Boys, Palace Poker Club, Savaria Uniker, Váci Ászok FC, Grund FC, Falco, Jumbo Intertrans Százhold, Rém Dream Team, Acsád Old Boys, Hördögök, Arborétum-Herény, Old Time PP Trans.

Szenior (7): Rém Dream Team, Profit-Adó Bt., Luce Innocente, Borbarátok, Savaria Honvéd Senior, KLSE, Hami Büfé.

Női (6): Vép, Rábapaty, Aranylábú Vastyúkok SE, Csepreg SE, Söpte SE, PELC Nyárád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában