Diákolimpia

2019.05.07. 22:37

Öt arany, három ezüst két bronz a vasi kötélugróknak

Tíz érmes helyezéssel öregbítették iskolájuk hírnevét a Vas megyeiek a kötélugró-diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A Kötélugró Klub Szombathely érmesei. Elöl (balról): Sali Laura, Nagy Lotti, Baumgartner Luca, Fekete Zelma. Hátul: Fekete Anna, Gyurkó Flora, Pásztorházi Emma

Fotó: KKSZ

Az egri országos döntőbe a megyei versenyekről lehetett indulási jogot szerezni. Két kategóriában rendezték meg az egyéni küzdelmeket – az A-ban a már komolyabb eredményeket elérők, a B-ben az amatőrök mellett azok is szerepelhettek, akik a szövetségi országos versenyeken a mezőny második feléhez tartoztak –, illetve párosok is összemérték a tudásukat.

Az A kategóriában a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői négy érmes helyezést szereztek.

Az I. korcsoportban a Fekete Zelma–Sali Laura (Zrínyi) páros ezüstérmet szerzett, ugyanitt a Derdák Dalma–Kovács Léna (Bolyai) kettős negyedik lett.

A II. korcsoportban Nagy Lotti (Gothard) nyakába két arany­érem is került, a legjobbnak bizonyult egyéniben, és Baumgartner Lucával párosban is. Egy újabb páros negyedik helyet Dénes Hanna és Goldmann Eliza (Gothard) szerzett.

A IV. korcsoportos vasi párosok közül Fekete Anna és Gyurkó Flora (Bolyai) volt a legeredményesebb, teljesítményük bronzérmet ért.

Az V. korcsoportban Gyurkó Flavia (Bolyai) ötödikként zárt, akárcsak a VI.-ban Pintér Éva (Jurisich) – utóbbi a Gersekaráti KDSE versenyzője.

A Kötélugró Klub Szombathely érmesei. Elöl (balról): Sali Laura,
Nagy Lotti, Baumgartner Luca, Fekete Zelma. Hátul: Fekete Anna,
Gyurkó Flora, Pásztorházi Emma
Fotó: KKSZ

A B kategóriában két arany- és egy ezüstérmet szereztek a gersekaráti Jump for Fun kötelesei, egy aranyat és egy ezüstöt a szombathelyiek, egy bronz pedig a Gersekaráti Kötélugró DSE-hez került.

Az I. korcsoportban Döbör Nóra (gersekaráti iskola) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ugyanebben a korosztályban a szombathelyiektől Fekete Zelma (Zrínyi) hatodik lett.

A III. korcsoportban Pásztorházy Emmát (Gothárd) avatták diákolimpiai bajnokká, Kiss Rebeka (Kardos, Vasvár) érdemelte ki az ezüstöt.

A gersekaráti Jump for Fun dobogósai. Balról: Kiss Rebeka, Döbör
Nóra, Hajba Elizabet
Fotó: Jump for Fun

A VI. korcsoportban a dobogó mindhárom fokán Vas megyei versenyző állhatott: Hajba Elizabet (Kölcsey, Körmend) nyakába került az arany, Kovács Manuéláéba (Horváth Boldizsár) az ezüst, Sági Biankáéba (Jurisich) pedig a bronz.

Az összevont B kategóriás IV–V. korcsoportos fiúknál Harami Olivér (KDG) a negyedik, Vörös János (Gersekarát) pedig az ötödik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában