Első nap

2019.05.10. 07:00

Remek vasi rajt a teke-vk-n

Magyar és Vas megyei szempontból is csodálatosan kezdődött a tekések május végéig tartó világverseny-sorozata: Simon Szabolcs egy arany- és egy ezüstérmet is szerzett az U14-esek világkupájának első napján.

Horváth Erika

Simon Szabolcs csodásan, egy világkupaarannyal és -ezüsttel kezdett

Fotó: Horváth TK

Csütörtökön kezdődtek meg és egészen május 30-áig tartanak a csehországi Rockycanyban az idei tekevilágversenyek – sorrendben az U14-esek világkupája után, az U18-asok világbajnoksága, a felnőttek csapat-világbajnoksága, végül a +60 évesek Európa-bajnoksága következik. És mind a négy viadalnak van, lesz Vas megyei résztvevője.

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna vasi szempontból a sorozat. Az U14-es vk-n egy-egy fiút és lányt küldhettek csatába a nemzetek. Magyarországot a Horváth-Gravitáció TK 14 éves játékosa, Simon Szabolcs és Kis Horváth Luca (Rákoshegy) képviselheti. Délelőtt az egyéni selejtezőkkel kezdődött a verseny, ahol Simon Szabolcs 578 fával, a legjobb eredménnyel jutott a fiúk pénteki fináléjába, a lányoknál Kis Horváth Luca pedig 523-mal az ötödik pozícióban zárta a kvalifikációt. Ezek az eredmények nem vesztek el, hiszen a két versenyző teljesítményének összege alapján állították fel a rangsort a vegyes páros eredményhirdetésénél. A magyar duó állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – 1101 volt az összfájuk – a második szlovák és a harmadik cseh kettősnek egyaránt 1093 fája lett.

Simon Szabolcs csodásan, egy világkupaarannyal és -ezüsttel kezdett
Fotó: Horváth TK

Csütörtökön délután a tandem mix versennyel folytatódott a világkupa. A vegyes párosok tagjainak ebben a számban úgy kell fejenként 2x30 vegyes gurítást teljesíteniük, hogy felváltva gurítanak. Nos, itt sem adták sokkal alább a magyarok, hiszen ezüstérmesek lettek 538 fával. A győztes németek csak hattal ütöttek többet (544), a harmadik románoknak viszont szintén 538 fájuk volt – jobb tarolásuknak köszönhetően végeztek előrébb a mieink. És az U14-es világkupának még nincs vége, pénteken 10 órakor kezdődnek az egyéni döntők.

Pénteken reggel az U18-asok is útra keltek, hiszen szombaton már ők lesznek a színen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában