ezüstérmet szerzett Horvátországban

2019.05.29. 21:12

Remekül asztaliteniszezett Molnár Liza

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezője, Molnár Liza ezüstérmet szerzett a horvát fővárosban rendezett nemzetközi utánpótlásversenyen.

Pum András

Molnár Liza ezüstérmet szerzett Fotó: Szak

Már 66. alkalommal rendezték meg Zágrábban a „Zagiping” nemzetközi, két napon át tartó utánpótlásversenyt, melyre a hazai ranglistavezető, a Szombathelyi AK-Sportiskola sportolója, Molnár Liza is elutazott. A Vaida Florin edzette szombathelyi asztaliteniszező az U11-es korosztály egyéni és csapatszámaiban állt asztalhoz. Ritkaságszámba megy – még nemzetközi versenyeken is –, hogy a legkisebb korcsoportban olyan sok lány versenyző induljon, mint ezúttal Zágrábban. Az U11-eseknél 109 indulót regisztráltak, Molnár Liza csapatban egy helyi versenyzővel rajtolt. A duó három selejtezős és két főtáblás győzelmet követően esett ki a negyeddöntőben.

Molnár Liza ezüstérmet szerzett
Fotó: Szak

Másnap remekül kezdte Molnár az egyéni versenyszámot, hiszen a selejtezőcsoportjában legyőzte az első helyen kiemelt Pustaj Victoriát. A folytatásban a másik két selejtezős mérkőzését is 3-0-ra nyerte a vasi versenyző, és a főtábla első pozíciójára lett jogosult. Még aznap egy 3-1-es sikerrel jutott a legjobb 16 közé. Másnap egy védőjátékossal került össze, és alaposan meg kellett dolgoznia a 3-1-es sikerért. A negyeddöntőben egy két fejjel magasabb szerb lányt győzött le 3-0-ra imponáló játékkal. Svéd ellenfél következett az elődöntőben, ahol nemcsak az ellenféllel, hanem a háromnapos fáradtsággal is meg kellett küzdeni. Az újabb győzelem már a döntőt jelentette Molnár számára, ahol egy román lány várt rá. A döntőre teljesen kiegyenlített csata és magas színvonal volt a jellemző. Liza a lehető legkisebb különbséggel kapott ki 3-2-re. Az ezüst­érem szenzációs nemzetközi sikernek számít, főleg úgy, hogy Molnár még betegen indult el a horvát fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában