Benzingőzös vasárnap

2019.05.10. 07:00

Vas megyében rajtol a 2019-es országos roncsderbibajnokság

Vasárnap a rábatöttösi futammal kezdetét veszi a 2019-es országos roncsderbibajnokság – négy vasi csapattal a mezőnyben.

Tóth Gábor

A 2019-es szezonnak kilenc egyesület vág neki, köztük az Auto-Crash Szombathely SE, az Autó Sport Klub Rum, a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép és az MJIPSZ Csipkerek képviseli a vasi színeket – a Nagypáli, a Kustánszeg, a Sümeg, a Hajmáskér és a Kerkabarabás teszi teljessé a mezőnyt.

– Az előző két kiírást megnyerte az Auto Crash, a címvédés reményében vágunk neki az idei szezonnak – jelezte ifj. Pintér Endre, a Magyar Országos Roncsderby, Amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetségének elnökhelyettese, a szombathelyi klub vezetője. – A vépiek második teljes szezonjukat kezdik, ütőképes társaságot hoztak össze. A Rum régi szereplője a pontvadászatnak, stabil csapat, kipróbált versenyzőkkel. A Csipkerek új egyesület, kíváncsian várjuk, hogy mire képesek a pilótáik, szerelőik. A mezőny évről évre erősebb, népesebb, mindig csatlakoznak új versenyzők, új klubok, mindig akad új pálya. Izgalmas szezon elé nézünk.

– Az év első versenye mindig fokozott izgalmakat tartogat, hiszen mindenki meg akarja mutatni, hogy mire képes az új autója, mindenki bizonyítani akar a riválisoknak, ezért nagy csatákra van kilátás – fogalmazott Lakatos Róbert, a rábatöttösi versenyt szervező vépi egyesület vezetője. – Népes mezőnyre, körülbelül 70 autóra számítunk. Jól előkészített pálya várja a versenyzőket – de igyekszünk kiszolgálni a szurkolókat is.

Parázs „közelharc” a tavalyi bajnoki szezonból
Fotó: VN-archív/Vincze Kornél

A vasárnapi rábatöttösi rendezvény 8 órakor a gépátvétellel kezdődik, 9 órától van szabadedzés, az első futam 11.30-kor rajtol, a díjkiosztó 18 órakor lesz.

A 2019-es versenynaptár, május 12.: Rábatöttös. Június 2.: Nagypáli. Június 16.: Szombathely. Július 14.: Gyenesdiás. Augusztus 4.: Kustánszeg. Augusztus 18.: Csipkerek. Szeptember 15.: Rábatöttös. Szeptember 29.: Sümeg.

Ezek is érdekelhetik