Labdarúgás

2019.05.30. 14:24

Véget ért a vasi Magyar Kupa – Tizenegyesekkel nyert a Tanakajd

A Tanakajd győzelmével ért véget a labdarúgó Magyar Kupa Halmosi Zoltánról elnevezett megyei sorozata – a döntőben a Körmend VSE gárdáját verte 11-esekkel. Szerdán délután a Király Sportlétesítmény adott otthont a labdarúgó Magyar Kupa megyei döntőjének, valamint a bronzmeccsnek.

Tóth Gábor

A Tanakajd nem érdemtelenül hódította el a kupát

Szarvaskend SE (II.)–Király SZE (I.) 1-2 (0-2). – Szombathely, 300 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, bronzmérkőzés, vezette: Árpád A.

Szarvaskend: Esztergályos – Nagy Á. (Görcsi P.), Görcsi D. (Somogyi), Jóna, Németh T., Csenterics (Orsós), Földes (Lőrincz), Smolczer, Vilics, Kunovics, Kopfer. játékos-edző: Csenterics János.

Király: Mester – Sásdi, Németh B., Varga G., Hujber, Kudron, Németh D. (Mester), Vámos (Lakosi), Kondákor (Kalmár), Szenczi (Szabó Z.), Fogl. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Jóna (73.), ill. Kusron (16.), Németh D. (43.).

Megérdemelten nyert a mérkőzés nagy részében fölényben játszó Király. Ugyanakkor a Szarvaskend nem adta olcsón a bőrét, főleg második félidei teljesítményével meglepte esélyesebb ellenfelét, és nyílttá tette az összecsapást.

A Tanakajd nem érdemtelenül hódította el a kupát

Tutitextil-Körmend VSE (II.)–Tanakajd TC (II.) 2-2 (1-1) – 11-esekkel 4-5. – Szombathely, 300 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, döntő, v.: Benkő B.

Körmend: Kecskés – Velekei L., Velekei B., Káptalan, Sárközi, Pesti (Heigli), Törő, Meixner, Szakasics, Vilics (Horváth Á.), Kis-Nemes. Edző: Kutasi Tibor.

Tanakajd: Marcz L. – Könczöl Sz., Pintér, Kölkedi, Marcz G., Orsós (Könczöl B.), Rozs, Pál (Szalai), Marcz M. (Németh B.), Tóth J., Preiczer. Edző: Kölkedi Bálint.

Gólszerzők: Velekei L. (43.), Sárközi (60.), ill. Tóth J. (8.), Marcz G. (75.).

A Tanakajd szerzett vezetést, de a folytatásban egyre nagyobb fölénybe került a Körmend, még a szünet előtt ki is egyenlített. Majd fordulás után átvette a vezetést. És lendületben maradt, lett volna lehetősége eldönteni a meccset – nem döntötte el. A szervezett, motivált, szívósan küzdő Tanakajd pedig élt az eséllyel, kevés helyzetéből ugyanis egyet gólra váltott, és döntetlenre mentette a találkozót. Majd pedig 11-esekkel megnyerte a kupát – egyáltalán nem érdemtelenül.

A sorozat gólkirálya a Tutitextil-Körmend VSE futballistája lett, a 16 találatig jutó Velekei László.

-Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy Tanakajd Torna Club minden tagja nevében részvétemet fejezzem ki a Halmosi családnak – fogalmazott a győztes kupadöntő után a tanakajdi tréner, Kölkedi Bálint. – A mérkőzésről pedig annyit, hogy ebben a 90 percben minden benne volt, ami a foci sava-borsa. S amiért ez a játék, több, mint egy játék!

Ezen a napon egy kis falu, kis csapatának hatalmas szíve együtt dobbant, szurkolóival, vezetőivel, s ez meghozta a várva várt sikert! Beigazolódott, hogy ha ott a szív mindig találsz megoldást, ha nincs ott, mindig találsz kifogást. Nos, a mi szívünk ezúttal a helyén volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában