női kosárlabda-bajnokság

2019.05.12. 19:54

Vereséggel fejezte be a szezont a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság idei utolsó, 26. fordulójában a SZoESE kikapott a vendég MAFC együttesétől.

Tóth Gábor

Plózer Petra megszórta magát Fotó: Szendi Péter

Szombathelyi Egyetemi SE–MAFC 66-80 (14-11, 13-21, 17-24, 22-24). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benedek, Földesi.

SZoESE: Jakubovics 12/3, SZABÓ-HAKLITS 16/12, Balogh 8, Molnár 6, PLÓZER 12. Csere: Koltay –, Sándor –, Fekete T. 9, Szanati –, Mezősi 3/3, Soós –, Horváth L. –. Edző: Szabó László.

A SZoESE jól kezdett, első­sorban jó védekezéssel, és meglepte ellenfelét, lépéselőnybe került. A második negyed elejét azonban elrontotta a házigazda, ugyanis 10-0-s rohammal fordított a MAFC. Kellett kis idő, mire rendezte sorait a szombathelyi alakulat. A szünetet jelző sípszó azonban már kiegyenlített mérkőzést szakított meg (20. perc: 27-32).

Plózer Petra megszórta magát
Fotó: Szendi Péter

Fordulás után megpróbált zárkózni a SZoESE, de maradt az irányítás a vendégeknél. A MAFC jól dobta a triplákat, remekül szedte a támadólepattanókat. Egyre nőtt a felek között a különbség. A negyedik negyedben a nagyot harcoló szombathelyi alakulat minden mindegy alapon nagy rohanásba kezdett és szívós küzdelemben tíz pont alá csökkentette a hátrányát (38. perc: 66-74).

A közvetlen hajrában azonban az esélyesebb, rutinosabb MAFC már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

A SZoESE (8/16) a kilencedik helyen zárt a 13 csapatot felvonultató Zöld csoportban.

Szabó László: – Bár vereséggel zártuk a bajnokságot, összességében elégedett vagyok a szezonunkkal. Átalakított csapatunk sok szép győzelmet aratott – és leraktuk egy fejlődőképes együttes alapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában