Hat mérkőzés, hat győzelem

2019.06.10. 20:39

Hibátlan mérleggel nyerte meg az alapszakaszt a Crushers gárdája

Az alapszakasz utolsó, hatodik mérkőzését is megnyerte a Szombathely Crushers amerikaifutball-csapata – a vendég Budapest Wolves II. gárdáját verte 45-14-re. Következhet az elődöntő.

Tóth Gábor

Rózsás Joelt (labdával) üldözi a Budapest Wolves II. védelme – mérsékelt sikerrel Fotó: Unger Tamás

Jó hangulatban, csaknem 200 néző előtt fogadta ellenfelét a címvédő, veretlen Szombathely Crushers. A papírforma sima hazai sikert ígért, hiszen a Budapest Wolves II. nem fut túl fényes szezont. Ennek ellenére nehezen lendült játékba a szombathelyi alakulat, az első félidőben csupán 8-7-re vezetett. Kiélezett küzdelmet hozott az első két negyed, és a Crushers nem tudta átvenni az irányítást. A szünetben azonban rendezte sorait a vendéglátó, sokkal agresszívabb, energikusabb játékkal tért vissza a pályára, erősebb tempót diktált, fokozatosan felőrölte ellenfele ellenállását, végül biztos győzelmet aratott, 45-14-re diadalmaskodott. Második félidei játéka alapján az egész Crushers dicséretet érdemel, de Tatár István és Szabó Áron teljesítménye így is kiemelkedett.

– Tudat alatt talán könnyű mérkőzésre számítottunk, ezért lendültünk csak nehezen játékba – mondta Gerencsér Milán, a Szombathely

Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapatának játékosa, elnökhelyettese. – Ám kiderült, hogy a Wolves II. több HFL-játékossal is megerősítette a keretét, valamint nagyon sokat videózhatott, alaposan felkészült belőlünk. Ezért a szünetről már új taktikával jöttünk ki a pályára, amire nem is tudott mit reagálni a budapesti együttes. És végül biztos, közönségszórakoztató győzelmet arattunk. Számunkra véget ért az alapszakasz, mind a hat meccsünket behúztuk, megnyertük a nyugati csoport küzdelmeit. A bajnokságot az elődöntőben folytatjuk – várjuk az ellenfelünket a keleti csoportból. Az egy meccses elődöntőt június 29-én rendezik, és mi leszünk a pályaválasztók.

Rózsás Joelt (labdával) üldözi a Budapest Wolves II. védelme – mérsékelt sikerrel Fotó: Unger Tamás

– Bajnoki címvédőként futottunk neki az szezonnak, és egyelőre jól alakulnak a dolgaink, menetelünk az újabb

aranyérem felé. Természetesen messze még a bajnokság vége, nem vagyunk elbizakodottak, de az eddig eredményeinkre azért büszkék lehetünk – zárta szavait Gerencsér Milán.

A Szombathely Crushers alapszakasz-eredményei: Szombathely Crushers–Budapest Cowbells II. 49-20, Szombathely Crushers–Dabas Sparks 44-0, Budapest Eagles–Szombathely Crushers 0-62, Budapest Titans– Szombathely Crushers 18-59, Dunaújváros Gorillaz–Szombathely Crushers 7-45, Szombathely Crushers–Budapest Wolves II. 45-14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában