Birkózás

2019.06.18. 19:18

Nemes Bálint ismét az Eb-n küzd

Nemes Bálint, a Haladás VSE birkózója képviselheti Magyarországot a 71 kg-os szabadfogású súlycsoportban az olaszországi kadet Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Nemes Bálint második Eb-jén vehet részt

Fotó: Unger Tamás

Hétfőn a kötöttfogásúak küzdelmével kezdődött meg az olaszországi Faenzában a kadet (15-17 éves) birkózók Európa-bajnoksága. A Haladás VSE 17 éves válogatottja, Nemes Bálint a szabadfogásúakkal szerdán kelt útra.

Nemes Bálint második Eb-jén vehet részt

Veréb István tanítványa a 71 kilós súlycsoportban szerepel majd szombaton, illetve reményeink szerint vasárnap is. Bálintnak ez a második kontinensviadala lesz, két éve az U15-ös Eb-n debütált. Mestere ezúttal pontszerzést, azaz az első nyolc közé jutást vár tőle annak ellenére, hogy nem volt zökkenőmentes a felkészülés finise.

A válogatott edzőtáborában fülfertőzést szedett össze, haza is kellett utaznia Mátraházáról, és a múlt héten nem mehetett szőnyegre. De már minden rendben, újra csatlakozott a Farkas Gábor és Bábszky Gergely által irányított szabadfogású kerethez, és a testsúlya is versenyre kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában