Eredmény

2019.06.01. 16:19

Két táncos arany a világbajnokságról – Parádéztak a Westside TSE csapatai

Két aranyéremmel és egy negyedik helyezéssel tértek haza a Westside TSE táncosai az ESDU Dancestar World Finals világbajnokságról.

Tóth Gábor

A táncosok világbajnokságának idén a horvátországi Porec üdülővárosa adott otthont – a versenyzőket és az őket elkísérő szurkolókat remek körülmények fogadták. Az öt napos erőpróbán 15 ország közel 3000 táncosa vett részt. A népes, erős mezőnyben ott volt a szombathelyi Westside TSE három csapata is. És ha már ott voltak, akkor kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő.

A 6-9 évesek között az urban dance style kategóriában színpadra lépő szombathelyi csapat világbajnoki címet szerzett (Forgó Nóra, Horváth Hédi, Táncsics Réka, Szilasi-Novák Emma, Vincze Bítia), míg a 9-12 évesek korosztályában szereplő alakulat negyedikként zárt (Fakelmann Erhardt, Kardos Álmos, László Luca, Márkus Liliána, Németh Nikolett, Pajor Petra, Pukler Ajsa, Szalay Gergő, Szilasi-Novák Luca, Zsigmond Ágnes). A felnőttek nyílt kategóriájába nevező együttes pedig ugyancsak a legjobbnak bizonyult (Barki Dária, Borsos Eszter, Dankovics Péter, Földvárszki Lilla, Fülepp Réka, Hende Márk, Jakab Maja, Kinöhl Bálint, Kiss Lili, Kulcsár Laura, Leimeiszter Helga, Madarász Vivien, Péteri Márk, Szabó Barbara, Szalai Vivien, Szőnye Borbála, Tóth Evelin, Velencei Dóra, Vörös Zoltán).

Fotó: Westside TSE

– Óriási eredmény két világbajnoki címet begyűjteni, és tegyük hozzá, hogy a negyedik helyen végzett csapatunk is csak hajszállal csúszott le a dobogóról! – értékelt elégedetten Vincze Csaba, a Westside TSE vezetője, edzője.

– Rengeteg munka van e szép eredmények mögött – van olyan kislány, aki például 14 év edzés, gyakorlás után ért fel a csúcsra. Mindegyik versenyzőnket mi neveltük ki, mindenki a Westside színeiben kezdett táncolni. Ezek a világbajnoki címek talán visszaadnak valamit a szülőknek, a gyerekeknek a sok befektetett munkáért, energiáért, időért. És ösztönzőleg hatnak a többi táncosunkra, hogy lám, sok munkával minden elérhető. Legutóbb 13 éve, 2006-ban volt világbajnoki címe az egyesületünknek. Ám azóta óriásit változott a világ, jóval erősebb, népesebb lett a mezőny, szinte az egész világot megmozgatja a kvalifikációs rendszer, a vb, és sokkal profibb lett a szervezés.

– A vb-re egyébként kvalifikálni kellett – folytatta Vincze Csaba. – Minden ország rendez egy selejtezőt, ahol nemzetközi zsűri előtt kell bizonyítani. A magyar selejtezőnek Nagykanizsa adott otthont. Ám a megszokottnál három héttel korábban rendezték a kanizsai versenyt, mi pedig akkor még nem voltunk olyan állapotban, hogy színpadra léphessünk. Így a szlovákiai versenyről, Nyitráról jutottunk ki a vb-re. Mi alapvetően a hiphop zenei műfajt képviseljük, Porecban is ezen zenei műfajra építettük fel a produkciókat – ketten vagyunk edzők a feleségemmel, Szárnyas Mónikával. Végezetül pedig szeretném megköszönni a szülők támogatását, bizony nem olcsó mulatság egy ilyen vb-n részt venni, nagy szükség volt a segítségükre. És természetesen az élen nem áll meg, dolgozunk tovább!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában