bajnokság

2019.06.17. 10:29

Roncsderbi: benzingőz a Szabadidőközpontban

Remekül sikerült, szép vasi sikerekkel zárult a roncsderbibajnokság szezonbeli harmadik, szombathelyi futama.

Tóth Gábor

A szezon egyik legrégebbi, legjobban vár futamának a Szabadidőközpont adott otthont vasárnap. Összesen 91 autó alkotta a mezőnyt, 116 nevezést regisztráltak a rendező Auto-Crash Szombathely SE munkatársai. A házigazda Auto-Crash mellett az Autó Sport Klub Rum, a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép és az MJIPSZ Gérce versenyzői képviselték a vasi színeket. A népes szurkolósereget alaposan kiszolgálták a pilóták, akik a remekül előkészített pályán látványos előzésekkel, parázs párharcokkal rukkoltak elő – és nem maradtak el az ilyenkor szokásos borulások sem.

-A szombathelyi pálya az egyik leghosszabb és legszélesebb, így kiválóan lehet rajta előzni, ezért a közönség nagy örömére rendre látványos versenyeket produkálnak a pilóták – jelezte Pintér Endre, a házigazda Auto-Crash Szombathely SE vezetője. – Ráadásul az egész belátható, így a szurkolók egyetlen izgalmas pillanatról sem maradnak le. Idén is mind a pilótáktól, mind a nézőktől kizárólag kedvező visszajelzéseket kaptunk. Akadt azonban, aki túllépett az egészséges versenyszellem határán, így egy kustánszegi pilótát ki kellett zárni a futamból – sőt, a következő futamra szóló eltiltás is kapott. De összességében sportszerű, igaz kemény küzdelem jellemezte a szombathelyi versenyt. A nagy létszám miatt kicsit csúszott a programunk, így csak 18.30 után tudtunk nekiállni az eredményhirdetésnek – de nagy örömünkre sok vasi pilóta nyakába került érem.

 

Vasi érmesek, széria kicsi: 1. Lakatos Róbert (Vép),, 2. Pintér Endre (Szombathely), 3. Mórocz Patrícia (Gérce). Széria közép: 3. Horváth István (Vép). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Lada: 1. Vámos Dániel (Szombathely), 2. Ottó Dávid (Szombathely), 3. Barbalits Benjamin (Szombathely). Női: 1. Mórocz Patrícia (Gérce), 2. Csercsics Dorina (Szombathely). Ifi II.: Juhász Ferdinánd Jácint (Szombathely). AS: 1. Varga Elemér (Szombathely), 3. Viszket Krisztián (Szombathely). Amatőr: 1. Kovács Szabolcs (Vép), 3. Csoknyai Levente (Szombathely). Szerelő: 2. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Csákány Martin (Szombathely).

A következő, 4. futam: július 14., Igal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában