Ausztriai bronzérem

2019.06.13. 18:28

Tizennyolc csapat közül lett harmadik a Lurkó U7

Tizennyolc csapat közül a harmadik helyen végzett az ausztriai U7-es nemzetközi labdarúgótornán a Lurkó UFC együttese.

Pum András

A Lurkó UFC csapata. Állnak balról: Biegner Dániel edző, Pető-Takács Botond, Novák Bence, Hányi Bálint, Sóvári Dávid, Horváth Máté, Fider Ádám edző. Elöl: Németh Levente, Német Ádám, Jáger Noel, Lengyel Ágoston Fotó: Bakonyi Alexandra

Az osztrák fővárosban rendezett U7-es labdarúgótornán 18 csapat vett részt. Az együtteseket három hatos csoportba sorsolták, megyénket a szombathelyi Lurkó UFC képviselte. A vasiak a rendező osztrák Red Star Penzinget 5-1-re, a LASK Linzet 2-1-re legyőzték, az Austria Wiennel 4-4-es döntetlent játszottak, míg a szlovák Slovan Bratislavát 4-2-re, a Sopront 4-1-re verték – így csoportjuk első helyén végeztek.

A Lurkó UFC csapata. Állnak balról: Biegner Dániel edző, Pető-Takács Botond, Novák Bence, Hányi Bálint, Sóvári Dávid, Horváth Máté, Fider Ádám edző. Elöl: Németh Levente, Német Ádám, Jáger
Noel, Lengyel Ágoston Fotó: Bakonyi Alexandra

A három csoport első két-két helyezettje jutott tovább – a hat együttes körmérkőzéses rendszerben csapott össze a helyezésekért. A vasiak az osztrák Team Wiener Linient 3-2-re verték, az Austria Wiennel 2-2-es, a szlovák Spartak Trnavával gól nélküli döntetlent játszottak, míg az osztrák Rapid Wientől és a cseh Sparta Prahától szintén 2-1-re kikaptak. A Fider Ádám, Biegner József (utóbbi Pados Józsefet helyettesítette a tornán) irányította lurkósok így az előkelő harmadik helyen végeztek. A tornát az Austria Wien nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában