Juniorok válogatottszerelésben

2019.07.09. 20:20

A Dobó SE kalapácsvetői két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek be

A Szombathelyi Dobó SE U20-as (junior) Európa-bajnokságra készülő három kalapácsvetője első és második hellyel hangolt a kontinensviadalra a korosztály válogatottviadalán.

Horváth Erika

A vasi U20-as válogatottak (balról): Varga Donát, Varga Eszter, Németh Zsanett, Giczi Eszter, Doma Benedek

Fotó: Dobó SE

Győr volt a házigazdája a négy ország – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia – U20-as válogatottjai találkozójának. Az egyéni számokban ketten képviselhették országukat. A Vas megyei atléták közül öten húzhattak címeres szerelést. A Szombathelyi Dobó SE U20-as Eb-re készülő három kalapácsvetője két első és egy második helyezést tett a közösbe.

A fiúknál Varga Donát 73,78 méterrel nyert a 6 kilós szerrel – teljesítményéért ő kapta a verseny legjobb férfi versenyzőjének járó különdíjat. Jól szerepelt, idei legjobbjához közeli eredménnyel, 68,90 méterrel második lett a sérüléséből visszatért és egyre biztatóbban teljesítő Doma Benedek. A lányoknál Németh Zsanett 58,80-dal megnyerte a számot.

A vasi U20-as válogatottak (balról): Varga Donát, Varga Eszter, Németh Zsanett, Giczi Eszter, Doma Benedek
Fotó: Dobó SE

Versenyen kívül indulhatott a viadalon diszkoszvetésben a válogatott, 17 éves, kalapácsvetésben EYOF-résztvevő Giczi Eszter, ő 52,78-ig jutott a 4 kilós kalapáccsal. Eszti a diszkoszvetők között a negyedik helyet szerezte meg 40,25 méterrel. A dobók edzői: Németh Zsolt, Németh László, Gubián Tamás, Csercsics Richárd.

A Haladás VSE-ből Varga Eszter állhatott rajthoz 100 m gátfutásban. Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványának nem sikerült a versenye, mert összeakadt a karjuk a cseh lánnyal, és Eszti kibillent az egyensúlyából. De a pontszerzés miatt célba ért, 23,88 másodperccel hatodik lett. Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország mögöttük ezüstérmesként zárt. A harmadik helyet Szlovénia szerezte meg, Szlovákia negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában