Vízi sportok

2019.07.21. 19:58

A női vízilabdacsapat is vb-negyeddöntős

Túl vannak az első versenynapon az úszók a Dél-Koreában zajló vizes világbajnokságon – egyelőre nincs magyar érem. Mindkét vízilabdacsapatunk a negyeddöntőben folytatja.

Horváth Erika

A magyar csapat gyakorlata a szinkronúszás szabad kombinációs versenyének döntőjében

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar női vízilabda-válogatott – közép-európai idő szerint szombaton reggel17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Bíró Attila együttese a papírformának megfelelően könnyedén diadalmaskodott. A magyarok a hétfői negyeddöntőben (11.30) az olimpiai ezüst­érmes olaszokkal találkoznak.

Eldőlt, hogy Ausztrália lesz a magyarok ellenfele a férfivízilabda tornájának negyeddöntőjében, miután vasárnap – nagy meglepetésre – ötméteresekkel legyőzte a montenegrói csapatot. A negyeddöntőt közép-európai idő szerint kedden 10 órakor rendezik. A magyar csapat a 12. helyen végzett a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámának döntőjében.

A magyar csapat gyakorlata a szinkronúszás szabad kombinációs
versenyének döntőjében
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A medencés úszók is megkezdték a versenyeiket. Vasárnap nyolc magyar egyéni versenyző és a 4x100-as férfi gyorsváltó állt rajtkőre. Két magyar vonatkozású döntőt rendeztek: női 400 m gyorson Késely Ajna a negyedik (4:01,31), Kapás Boglárka a hatodik (4:05,36) helyen zárt. Az olimpiai kvótát szerző 4x100-as férfi gyorsváltó a fináléban Kozma Dominik, Milák Kristóf, Holoda Péter, Németh Nándor összeállításban hetedik (3:12,85) lett. Vasárnap harcolta ki a hétfői fináléba jutást női 200 m vegyesen a címvédő Hosszú Katinka, valamint férfi 50 m pillangón Szabó Szebasztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában