A bajnokcsapat ismét döntőt vív

2019.07.11. 21:53

Címvédésre készül a Szombathely Crushers

Idén is bajnoki döntőt vív a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata. A címvédő szombaton 15 órakor az ugyancsak jó erőt képviselő Eger gárdáját fogadja a Városligeti pályán.

Tóth Gábor

Az irányító Baranyai Bencére a fináléban is fontos szerep vár Fotó: Unger Tamás

A Crushers a tavalyi történelmi bajnoki aranyérem után az idei szezonnak a címvédés reményében futott neki. Ennek megfelelően teljesített eddig a szombathelyi gárda: az alapszakaszt veretlenül, hat győzelemmel tudta le, majd az elődöntőben pedig a profi-félprofi HFL-játékosokkal megerősített Budapest Cowbells II. gárdáját söpörte el (35-17). Ám a keleti csoportból érkező Eger Heroes ugyancsak hibátlan mérleggel, hét győzelemmel jutott el a fináléig. Kétségtelen, hogy a pontvadászat két legerősebb, legjobb formában lévő együttese vívja a szombati, szombathelyi döntőt. A bajnoki cím sorsa a hagyományoknak megfelelően egyetlen mérkőzésen dől el.

Az irányító Baranyai Bencére a fináléban is fontos szerep vár Fotó: Unger Tamás

– Nagy örömünkre akárcsak tavaly, ismét hazai környezetben, a városligeti pályán vívhatjuk meg a bajnoki döntőt, köszönjük mindenkinek, aki ebben segített nekünk – fogalmazott Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapatának játékosa, elnökhelyettese. – Eddig nagyon szép szezon van mögöttünk, amit szeretnénk címvédéssel megkoronázni. Az Eger minőségi, rutinos, harcos, összeszokott csapat. Több HFL-ben is megfordult játékost vonultat fel, van légiósa is – az idei eredménysora pedig önmagáért beszél. Úgy vélem, hogy két hasonló erőt képviselő csapat feszül egymásnak. Abban bízom azonban, hogy a hazai pálya, a szurkolók támogatása, a tavalyi döntőben szerzett rutin, illetve az, hogy alaposan felkészültünk, hogy roppant motiváltak vagyunk, a mi oldalunkra billenti a mérleg nyelvét. Továbbá nagyon együtt van a társaságunk, jó formában várjuk a döntőt, csakis a győzelemben gondolkodunk! Sajnos a térdsérülés után lábadozó Mayer László és Tatár Sándor játékára ezúttal sem számíthatunk. Természetesen várjuk a szurkolóinkat, igyekszünk különböző kiegészítő programokkal színessé, érdekessé tenni a szombat délutánt, úgy 14 órától már kinyitja kapuit a városligeti pálya. Nagyon várjuk már a döntőt!

Hibátlan amerikaifutball-csapat

A Szombathely Crushers hibátlan mérleggel várja a finálét. Igazából még szoros mérkőzése sem volt a 2019-es szezon folyamán, valósággal – akárcsak tavaly – átgázolt a mezőnyön. A szombathelyi alakulat eddigi eredményei: Crsuhers–Budapest Cowbells II. 49-20, Crushers–Dabas Sparks 44-0, Budapest Eagles–Crushers 0-62, Budapest Titans–Crushers 18-59, Dunaújváros Gorillaz–Crushers 7-45, Crushers–Budapest Wolves II. 45-14 – alapszakasz, Crushers–Budapest cowbells II. 35-17.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában