Hamarosan kezdődik

2019.07.25. 21:10

Elkészült a megyei futballbajnokságok csoportbeosztása

Elkészült a megyei labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása – kupamérkőzésekkel kezdődik a 2019/2020-as szezon.

Tóth Gábor

Vasszécseny–Ikervár megyei I-es derbi tavalyról – mindkét csapat kiesett

Fotó: Unger Tamás

A megyei I. osztály tavalyi aranyérmese, a CVSE nem vállalta a szereplést az NB III-ban – vélhetően megpróbálja megvédeni bajnoki címét. A Vasszécseny és az Ikervár kiesett, mindkét csapat a megyei II. osztályban folytatja.

A megyei II. két bajnoka, a Bük (északi csoport) és a Szarvaskend (déli csoport) viszont feljebb lép, vállalja a megmérettetést a megyei I. osztályban. Kieső nem volt a megyei II. osztályból. Ugyanakkor a tavaly újoncként igen jó szezont futó Nárai SK hivatalos képviselője létszámproblémákra hivatkozva a csapatot először a megyei II., majd a megyei III. osztálytól is visszaléptette – így a településen nem lesz focicsapat a 2019/2020-as szezonban.

A megyei III-as bajnokok közül csupán az Alsóújlak (sárvári csoport) lépett feljebb, a megyei II. osztály északi csoportjában vág neki az őszi szezonnak. A tavalyi létszámból öt megyei III-as csapat, a Körmend VSE II., az Alsószölnök, az Ivánc, a Vasasszonyfa és a Püspökmolnári hiányzik – igaz utóbbi két klub már nem is fejezte be a tavalyi szezont. Új csapat egyetlenegy van, a Kondorfa tért vissza a megyei futball térképére.

Összesen egyébként 93 csapat várja az őszi rajtot. A 2019/2020-as bajnokságot az országos Magyar Kupa első fordulója vezeti fel augusztus 3–4-én, zömében a megyei I. osztályú csapatok részvételével.

Az alacsonyabb osztályú csapatok első tétmeccse a Vas megyei – Halmosi Zoltánról elnevezett – Magyar Kupa első fordulója lesz augusztus 10–11-én, a bajnokságok pedig augusztus 17–18-án rajtolnak. Az országos kupában három, a megyei sorozatban pedig négy fordulót bonyolítanak le az idén.

Vasszécseny–Ikervár megyei I-es derbi tavalyról – mindkét csapat kiesett
Fotó: Unger Tamás

A megyei I. osztály csapatai (16): Szentgotthárd VSE, Celldömölki VSE, Egyházasrádóci SE, Kőszegi FC, Vasvár VSE, Rum KSC, Király SZE, Jánosháza VSE, Körmendi FC, Vép VSE, Répce­laki SE, Csepregi SE, Lukácsháza SE, Büki TK, Rábapatyi KSK, Szarvaskend SE.

Megyei II. osztály, északi csoport (16): Alsóújlak, Bozsok, Gencsapáti, Gérce-Vásárosmiske, Sé, Sitke, Kemenesalja, Mersevát, Ölbő, Ikervár, Pecöl-Kenéz-Megyehíd, Söpte, Szeleste-Pósfa, Szombathelyi Spari, Uraiújfalu, Zanat. Déli csoport (15): Bajánsenye, Balogunyom, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják, Körmend VSE, Nádasd, Őriszentpéter, Rábatótfalu, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Viszák, Vasszécseny.

Megyei III. osztály, szombathelyi csoport (15): Acsád-Meszlen, Bucsu, Cák, Gersekarát, Gyöngyösfalu, Kőszegfalva, Nemeskolta, Oszkó-Győrvár, Perenye, Rábahídvég, Sorkifalud-Gyanógeregye, Telekes, Torony, Újperint, Vassurány. Körmendi csoport (15): Csörötnek, Szakonyfalu, Gasztony, Vasalja, Körmendi Téglagyár, Kondorfa, Magyarlak, Magyarszecsőd, Máriaújfalu, Nagyrákos, Őrimagyarósd, Pankasz, Rábagyarmat, Rönök, Rábatótfalu-Szalafő. Sárvári csoport (16): Boba, Csénye, Hegyhát-Sótony, Izsákfa, Jákfa, Keléd, Kemenesmagasi, Kenyeri, Mesteri, Nagysimonyi, Nemeskocs, Ostffy-

asszonyfa, Rábasömjén, Répcevölgye-Bő, Simaság, Szergény.

Országos Magyar Kupa, 1. forduló, menetrend, augusztus 3., szombat, 18.00: Bük (I.)–Lukácsháza (I.), CVSE (I.)–Kőszeg (I.). Augusztus 4., vasárnap, 18.00: Csepreg (I.)–Körmendi FC (I.), Szarvaskend (I.)–Szentgotthárd (I.), Rum (I.)–Répcelak (I.), Rábapaty (I.)–Király SZE (I.), Nádasd (II.)–Körmend VSE (II.), Vasvár (I.)–Jánosháza (I.), Egyházasrádóc (I.)–Vép (I.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában