Szombathelyi Haladás

2019.07.17. 20:31

Munkában az új stáb – Supka Attila két-három játékost szeretne igazolni

Az NB II-es Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzője, Supka Attila szerint néhány jó igazolással sikeresek lehetnek a zöld-fehérek.

Pum András

Balról: Szekér István, Supka Attila és Híres Gábor az edzésen

Fotó: Horváth Balázs

Múlt csütörtökön nevezték ki a Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztjára Supka Attilát. A szakember múlt héten még csak kívülről figyelte csapatát, az edzéseken és az edzőmeccseken Desits Szilárd másod­edző irányított. Hétfőtől viszont már a kétszeres magyar bajnok szakember tartja az edzéseket és készíti fel a csapatot.

– A múlt heti tréningeken még csak benyomásokat igyekeztünk szerezni Híres Gábor kollégámmal és beszélgettünk a játékosokkal – mondta Supka Attila. – Azt lehetett látni, hogy a fiúk kizárják a gondokat, maximálisan odateszik magukat és mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy a rajtra minél jobb állapotban legyenek. Ez azóta sem változott. Már csak két és fél hét van a rajtig, de Desits Szilárd korábban jól dolgozott a fiúkkal, erre pedig lehet építeni. Az elkövetkező időszak elsősorban arról szól, hogy megtaláljuk az alapcsapatot. Elsődleges kérésem volt, hogy a jelenlegi keretet egyben tartsuk. És mindenképpen szükség lenne – persze ha már megoldódtak az egyéb problémák – két-három új futballistára. Néhány minőségi igazolással egy jó szezont futhatunk – ebben úgy gondolom, minden jó helyezés és eredmény benne van.

Hogy milyen futballt játszunk majd? Jó kérdés, de egyelőre még csak ismerkedek a csapattal. Úgy gondolom, az a játék, amit próbáltam más csapattal is játszani, itt is sikerre vezethet. Agresszívan, már az ellenfél térfelén megpróbálunk labdát szerezni, leszűkítve a területet, hogy minél előbb a kapu elé kerüljünk. Ezt meg lehet valósítani, de csak akkor, ha fizikálisan és mentálisan is jó állapotban van a csapat.

Balról: Szekér István, Supka Attila és Híres Gábor az edzésen
Fotó: Horváth Balázs

Supka Attila Sopronban él, de pár napja szombathelyi lakosnak vallhatja magát.

– Noha nincs messze a két város egymástól, nem ingázok, feleségemmel már be is költöztünk szombathelyi lakásunkba – folytatta. – Ehhez a munkához egész ember kell.

A vasiak az augusztus 4-i bajnoki rajtig négy edzőmérkőzést vívnak. Július 19-én, pénteken 17 órakor az NB I-be feljutott Kaposvári Rákóczi látogat a Haladás-stadionba, míg 22-én az ausztriai Linzben a török első osztály legutóbbi negyedikje, az Euró­pa-ligában induló Trabzonspor együttesével meccselnek a vasiak. Aztán 24-én, jövő szerdán 18 órakor az NB III-as Sárvári Kinizsit fogadják a vasiak – szintén a stadionban. A bajnoki főpróbát 28-án, jövő vasárnap 17.30-kor a MOL Fehérvár vendégeként vívják a zöld-fehérek. A pénteki, Kaposvár elleni mérkőzésre ingyenes a belépés, a szurkolók a Rohonci út felőli lelátón foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában