Atlétika

2019.07.17. 20:51

Négy érem az U18-as válogatott-viadalról

Két első és két második helyezéssel segítette a magyar csapatot az U18-as négyes atlétikai válogatott-viadalon a Szombathelyi Dobó SE-s Giczi Eszter, Albert Blanka és Katavics Balázs.

Horváth Erika

A magyar kalapácsvető-különítmény (balról): Sztupák László, Katavics Balázs, Varga Patrik edző, Giczi Eszter, Albert Blanka

Fotó: Pápai AC

Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobb 18 éven aluli atlétái találkoztak a nagyszombati válogatott-viadalon. A népes – hiszen minden egyéni számban ketten képviselhették országukat – magyar küldöttségben három Vas megyei fiatal kapott helyet. A Szombathelyi Dobó SE atlétái igazán kitettek magukért: a hétvégén kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készülő két kalapácsvető eredménye is jelzi, hogy élesedik a formájuk, mindketten az egyéni csúcsuk közelében dobtak.

A magyar kalapácsvető-különítmény (balról): Sztupák László, Katavics Balázs, Varga Patrik edző, Giczi Eszter, Albert Blanka
Fotó: Pápai AC

Giczi Eszter 64,20 méterrel nyerte a lányok (3 kg-os a kalapácsuk), Katavics Balázs pedig 75,23 méterrel a fiúk (5 kg) versenyét. Ők ketten lettek az egész válogatott abszolút legjobb lány-, illetve fiúversenyzője. Giczi Eszti diszkoszvetésben is képviselhette a magyar színeket, ahol 40,01 méterrel a második helyet szerezte meg. Ezüstöt hozott haza Szlovákiából Németh Zsolt, Németh László, Gubián Tamás és Csercsics Richárd harmadik tanítványa is: Albert Blanka 56,56 méteres dobásával állhatott fel a dobogó második fokára a lány-kalapácsvetés eredményhirdetésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában