Spanyol kihívás

2019.07.10. 20:37

Nemzetközi tornát nyert a HVSE szenior

Meghívásos nemzetközi tornán vett részt a szombathelyi Haladás VSE szenior futballcsapata Spanyolországban – a veterán zöld-fehér gárda meg is nyerte az erőpróbát.

Tóth Gábor

A Haladás VSE szenior tornagyőztes labdarúgócsapata

Fotó: HVSE

Budapestről, repülővel indult útnak a zöld-fehér delegáció. Sevillában szállt le a gép – és az első napba még belefért egy városnézés. Aztán Niebla felé vette az irányt a szombathelyi alakulat, ott alakították ki a főhadiszállásukat. A házigazda Bodor András komfortos szállást biztosított barátainak. A gyors elhelyezkedés után Huelvába autózott át a társaság, ahol vacsora zárta a napot.

Másnap a kapus Táncsics András lépett elő szakáccsá, kiadós reggelivel kedveskedett társainak. A reggelit portugál tengerparti kirándulás követte Monte Gordo városában. Természetesen előkerült a labda is az Atlanti-óceán partján. A közös ebédet a történelmi város egyik hangulatos éttermében fogyasztották el a fiúk.

A nieblai szálláson egyórás csendes pihenő következett. Ébresztő után parádés dinnyetál fogadta a mérkőzésre készülő társaságot. Majd elindult a csapat a nieblai stadionba. Gyors pályabejárás után öltözői eligazítás következett, amit Pálmay Tamás vezetőedző, illetve Somfalvi Csaba szakmai igazgató tartott (11 fő, 1x45 perc).

A Haladás VSE szenior tornagyőztes labdarúgócsapata
Fotó: HVSE

Első, angol ellenfelét a szombathelyi alakulat közönségszórakoztató játékkal 5-1-re múlta felül (gól: Fülöp G. 2, Horváth R., Lengyel M., Steiner Zs.). Következett a házigazda spanyol együttes. Küzdelmes meccset vívtak a felek, a HVSE futballistái nehezen lendültek játékba, hiszen nem sok pihenőt kaptak az első meccs után.

Aztán átlendültek a holtponton, átvették az irányítást, végül 2-0-ra diadalmaskodtak (gól: Németh Sz., Somfalvi Cs.). A torna utolsó, harmadik mérkőzésén a spanyolok 3-2-re verték az angolokat. Így az erőpróbát a magyar színeket képviselő Haladás nyerte, másodikként Spanyolország, harmadikként Anglia végzett.

A díjátadó ceremónia után kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság. Másnap a huelvai tengerparton pihente ki a mérkőzések és a tornát záró ünnepség fáradalmait a szombathelyi alakulat. A nap fénypontja pedig az esti bikafuttatás volt Huelvában. Végül a negyedik napon Sevillában szállt repülőre, Budapesten ért földet a HVSE.

– Felejthetetlen négy napot töltöttünk el Andalúziában – összegzett Táncsics András csapatvezető. – Csodás élményekkel és történelmi sikert aratva jókora büszkeséggel térhettünk haza. A szervezők pedig jövőre is meghívtak minket. A torna utáni ünnepségen egyébként nem győztük fogadni az elismerő szavakat, gratulációkat. Úgy gondolom, méltóképpen képviseltük a zöld-fehér színeket Spanyolországban.

A Haladás VSE szeniorkerete: Horváth Róbert, Németh Richárd, Herényi Norbert, Somfalvi Csaba, Táncsics András, Bodor András, Fülöp Gergő, Lengyel Miklós, Magdics Péter, Pálmay Tamás, Joó András, Németh Szabolcs, Steiner Márk, Steiner Zsolt, Pálmay Norbert, Kovács Csaba, Vad József, Kajzinger András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában