Országos bajnokság

2019.07.23. 19:10

Remekeltek a szenior teniszezők

Remek eredményekkel tértek haza a szenior korosztálynak kiírt országos teniszbajnokságról a veterán szombathelyi sportolók.

Tóth Gábor

Balról Szekrényes Zsolt, Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter

Fotó: Szekrényes Zsoltné

A szenior korosztály országos teniszbajnokságának az MTK Budapest sporttelepe adott otthont – négy napig gyűrték egymást a résztvevők. A szombathelyi teniszezők roppant eredményesek voltak, több magyar bajnoki címmel, és több dobogós helyezéssel tértek haza.

Bogár Szabó Éva a +60-as korosztály egyéni számában és a +60-as vegyes párosban – a gyöngyösi Szekrényes Zsolt partnereként – is aranyérmes lett. Továbbá a +50-es női párosban a budapesti Szerencsésné Miltényi Évával ezüst­éremig jutott – Szerencsésné sérüléssel bajlódott, a finálét fel kellett adniuk. Mindhárom kategóriában nyolc versenyző alkotta a mezőnyt.

Balról Szekrényes Zsolt, Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter
Fotó: Szekrényes Zsoltné

Sákovics Péter ugyancsak Szekrényes Zsolttal a +60-as páros kategóriában nem talált legyőzőre. A Savaria Egyetemi Központ oktatója +60 egyéniben is rajthoz állt, harmadikként zárt. Mindkét kategóriában 16-os tábla kezdte a küzdelmeket.

Lipták János a +45-ös páros kategóriában a német–magyar Emil Egerer társaként szerzett bajnoki címet. Ugyanebben a korosztályban egyéniben pedig ezüstéremig jutott – éppen páros partnerétől kapott ki 4-6, 1-6-ra. Mindkét kategóriában 16-os tábla alkotta a mezőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában