EYOF

2019.07.30. 20:44

Vasi kézilabdázó bakui bronzérme

Bronzérmet szerzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szereplő magyar női kézilabda-válogatott tagjaként a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) játékosa, Pődör Blanka.

Pum András

Pődör Blanka a szépen csillogó medállal a nyakában

Fotó: Pődör Blanka

Immáron 15. alkalommal rendezték a 14–18 éves sportolók részére az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), ezúttal a Kaszpi-tenger partján fekvő azerbajdzsáni főváros, Baku adott otthont az eseménynek. Összesen – sportolók és kísérőik – mintegy 3600-an Európai Olimpiai Bizottság 50 tagországából érkeztek az egy héten át tartó viadalra. Vas megyéből három sportoló és egy edző vett részt a nyári fesztiválon. A Szombathelyi Dobó SE-ből két kalapácsvető indult, Giczi Eszter hatodik, Katavics Balázs pedig ötödik lett – őket egyik edzőjük, Németh László a helyszínen támogatta. Valamint a magyar lány-kézilabda-válogatott tagjaként az SZKKA játékosa, Pődör Blanka vett részt a fesztiválon.

Pődör Blanka a szépen csillogó medállal a nyakában
Fotó: Pődör Blanka

Utóbbi bronzérmet szerzett csapatával. Pődör a háromból két csoportmeccsen játszott, a házigazda azeriek ellen tíz góllal járult hozzá a 47-23-as győzelemhez, Svájc (28-20) ellen nem lőtt gólt. Majd az elődöntőben a franciák (24-26) ellen egy gólt szerzett. A bronzmeccsen pedig három gólt dobott a svájciakkal szemben aratott 30-20-as diadalon.

– Hatalmas élmény volt számomra a torna, ez volt az első ilyen magas színvonalú nemzetközi megmérettetés, amin részt vehettem, nagyon élveztem minden pillanatát – mondta a 15 éves Pődör Blanka. – A társaim nagy részét korábban már ellenfélként ismertem, a válogatott edzőtáborok alkalmával pedig sikerült is összeszoknunk, összecsiszolódnunk. A tornán leggyakrabban belső posztokon szerepeltem, ám legjobban irányítóként éreztem magam. Voltak a mezőnyben nagyon erős csapatok – például a franciák, akik ellen ugyan nagyot küzdöttünk, de sajnos végül alulmaradtunk. Nyilván sosem teljesen elégedett magával az ember, lehetett volna még pár dolgon javítani, de összességében nagyon büszke vagyok a bronzéremre és az egész csapatra. Baku nagyon nagy élményként fog megmaradni az emlékeimben, mert rengeteg új embert ismerhettem meg, teljesen új impulzusok értek és hatalmas megtiszteltetés volt, hogy képviselhettem hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában