Futsal

2019.08.26. 14:05

A bajnoki cím a céljuk – Berettyóújfaluban lép pályára a Haladás VSE

Felkészült a 2019/2020-as szezonra a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata – új edző irányítja, két új légiós erősíti a zöld-fehér együttest. Hétfőn 18.30-kor a nagy rivális, a címvédő Berettyóújfalu fogadja a szombathelyi gárdát.

Tóth Gábor

A Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának 2019/2020-as kerete – játékosok, szakmai stáb, vezetőség

Fotó: Unger Tamás

Tavaly a Magyar Kupában bronzéremig, a bajnokságban ezüstéremig jutó Haladás kispadján Sziffer Andrást a spanyol Juan Ramon Calvo Rodriguez váltotta. Így a felkészülést már a 38 éves, Juanra „művésznévre” hallgató korábbi kiváló játékos irányításával dolgozta végig a HVSE – Sziffer András másodedzőként folytatja a csapat mellett. A tavalyi keret gerince együtt maradt. Így a két válogatott kapus, Alasztics Marcell és Sásdi Bálint is zöld-fehérben folytatja. A légiósok közül a brazil Michel Melo és a szerb Milos Simic is hosszabbított. De Dróth Zoltán, Horváth Péter, Vas Ádám, Hajmási Milán, Vidák Balázs is Szombathelyen maradt. A HVSE két légióst cserélt: a brazil Henrique Pocaia és a spanyol Samuel Sanchez helyett erősítésként érkezett egy rutinos, ballábas brazil játékos, Petterson Bruno Moura da Silva, valamint egy ifjú spanyol futsalos, Luis Garcia Antonio Martinez.

– Jól sikerült a felkészülés, a srácok komolyan vették a munkát, igyekeztek alkalmazkodni az elképzeléseimhez, elégedett vagyok, készen állunk az új szezonra – jelezte a HVSE vezetőedzője, Juanra. – Tavaly is jó csapata volt a Haladásnak, de szerettünk volna tovább fejlődni. Szeretném, ha a csapat intenzív, agresszív, gyors, látványos futsalt játszana, sok futással, sok helyzettel, sok góllal – persze ügyelni fogunk a védekezésre is. Ehhez a stílushoz viszont tökéletes erőnlét szükséges. Persze az építkezés, a stílusváltás nem megy egyik napról a másikra – de jó úton járunk, lépésről lépésre, meccsről meccsre fogunk fejlődni. A célunk egyértelmű, szeretnénk bajnoki címet nyerni – és odafigyelünk a Magyar Kupára is.

- Hosszú távra tervezek Szombathelyen, szeretném, ha a Haladás sokáig meghatározó csapata lenne az NB I-es pontvadászatnak és kilépne a nemzetközi porondra. Úgy gondolom, van olyan erős a keretünk, hogy a legfőbb célkitűzésünket teljesítsük, hogy bajnokságot nyerjünk. Vannak válogatott magyar futsalosainak, minőségi légiósaink, jó a rutinosabb játékosok és a feltörekvő fiatalok aránya – ráadásul roppant motivált mindenki. A keret mélysége is megfelelő, elég hosszú a kispadunk. És úgy gondolom, hogy a két új légiósunk is erősítést jelent, többet tesznek majd hozzá a játékunkhoz, mint akiknek a helyére érkeztek.

– Ugyanakkor nem lesz sétagalopp a bajnokság, ugyanis több csapat is kiválóan igazolt, egyre ersősebb a magyar bajnokság – vélekedett a zöld-fehérek mestere. – Egyik legfőbb riválisunk idén is a Berettyóújfalu lesz, de szerintem a Veszprém, a Dunaújváros, és a Nyírgyulaj is helyet követel majd magának a legjobbak között. Oda kell figyelni az újonc Ferencvárosra is, szerintem a kiváló magyar játékosokat magához csábító FTC lesz a bajnokság meglepetéscsapata. A legfontosabb, hogy végig higgyünk magunkban, és hogy egész évben keményen dolgozzunk!

A Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának 2019/2020-as kerete – játékosok, szakmai stáb, vezetőség
Fotó: Unger Tamás

A Haladás hétfőn 18.30-kor a nagy rivális, a bajnoki címvédő Berettyóújfalu vendégeként kezdi meg az új szezont.

– Nehéz meccsre számítok, mindjárt a legnehezebb ellenfél ellen kezdünk, ráadásul idegenben – jelezte Juanra. – Ez a két csapat vívta a tavalyi szezon végén a döntőt, azoknak a mérkőzéseknek az emléke még benne van a fejekben. De mi nem bosszúra készülünk, hanem okos, szervezett játékot várok a fiúktól. Ellenfelünk átalakult a nyáron, de szerintem hasonló erőt képvisel, mint tavaly, címvédésre készül. Ugyanakkor nekünk is jó csapatunk van, érzésem szerint jó formában vagyunk, és hasonlóan merészek a céljaink, mint a vendéglátónknak, nem kell félnünk senkitől – megpróbáljuk értékes győzelemmel nyitni a szezont. A nyári térdműtét után lábadozó Dróth Zoltán lassan utoléri magát, jól dolgozott az elmúlt napokban, de csak akkor küldjük pályára, ha tökéletes állapotban lesz – hosszú a bajnokság, nincs értelme kockáztatni.

A Haladás VSE 2019/2020-as játékoskerete: Gyimesi Máté, Sásdi Bálint, Alasztics Marcell, Homlok Levente

kapusok, Horváth Péter (csapatkapitány), Vidák Balázs, Hajmási Milán, Petterson Bruno Moura da Silva (brazil), ­Sipos Gergő, Luis Garcia Antonio Martinez (spanyol, Michel Melo (brazil), Dróth Zoltán, Milos Simic (szerb), Vas Ádám, Péter Ábrahám, Gerencsér Antal, Kendik Dominik, Tóth Máté, Papp Zsombor, Nagy Kevin mezőnyjátékosok.

Változott a bajnokság kiírása. Az idén az alapszakasz után az első öt csapat a felsőházban, a hátsó öt az alsóházban játszik még egy oda-visszavágós kört. Majd az első két helyezett az arany-, a harmadik és a negyedik pedig a bronzéremért harcol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában