Labdarúgás

2019.08.13. 20:22

Három meccs, három pont a Haladás állása

A Haladás NB II-es labdarúgócsapatának játékosa, Németh Márió a 91. percben egyenlített a legutóbbi, Szeged elleni bajnokin. A támadó nem mondott le a feljutásról.

Pum András

Németh Márió nem mondott le a feljutásról

Fotó: Unger Tamás

Harmadik NB II-es bajnokiján is 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás. A vasiak a 3. fordulóban a Szeged Csanád–Grosics Akadémia átmeneti otthonában, Gyulán léptek pályára, és a 91. percben szerzett Németh Márió-találattal mentettek pontot. Három meccs, három pont: ha úgy nézzük, még veretlen a Haladás, és félig tele a pohár. Ha úgy, hogy nyeretlen, akkor viszont félig üres.

– Csakúgy, mint az előző két találkozónkon, az első 10-15 perc nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – mondta Németh Márió. – A második félidőben nyíltabban futballoztunk, megvoltak a lehetőségeink, igaz, a szegediek kontrákból veszélyeztettek. Aztán az utolsó pillanatban csak sikerült kiegyenlítenünk. Örülök, hogy végre megtört a rossz szériám – az első két körben kimaradt helyzetek után betaláltam. Érezni a minőségi különbséget az első és másod­osztály között, de az NB II-ben is vannak rutinos, NB I-et megjárt futballisták. Ám itt elsősorban csapatként erősek a gárdák.

Németh Márió nem mondott le a feljutásról
Fotó: Unger Tamás

A gyengébb rajt után sem mondtak le a szombathelyi futballisták a feljutásról.

– Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk van, de az öltözőben azon a véleményen vagyunk, hogy minél előbb szeretnénk visszajutni – folytatta Németh. – A csapat magja együtt maradt a nyáron, viszont sajnos keveset játszottunk az elmúlt bajnokságban, így még szoknunk kell egymást. A gyirmóti meccsünk jól sikerült, a Siófok ellen az első félidő nem volt rossz, a második viszont már nem tetszett. A szegediek ellen futballoztunk eddig a leggyengébben. Azon vagyunk, hogy a tendencia megforduljon, és vasárnap a Szolnok ellen jó játékkal gyűjtsük be a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában