labdarúgás

2019.08.04. 21:00

Iksz az NB III-as rajton

Az újonc Veszprém vendégeként döntetlennel kezdte a 2019/2020-as NB III-as labdarúgó-bajnokságot a Sárvár FC – a vasiak jól futballoztak, a játék képe, a helyzetek száma alapján két pontot elhullajtottak.

Tóth Gábor

Pető Benjamin fejes gólja egy pontot ért Fotó: Szendi Péter

A sárváriak két új igazolásának, Németh Eriknek és Tratyik Dánielnek még nem készült el a játékengedélye, így ők kénytelenek voltak kihagyni a meccset.

VLS Veszprém–Sárvár FC 1-1 (0-0). – Veszprém, 300 néző, NB III-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Sárvár: Gőcze – Valkovszki, Kertai, Pados, Horváth D. – Kun, Skriba, Potyi – Pető (Szenczi, 87.), Rajzinger, Faggyas. Edző: Bojan Lazic.

Gól: Venczel (89.), ill. Pető (61.)

Pető Benjamin fejes gólja egy pontot ért Fotó: Szendi Péter

Jó tempóban kezdtek a csapatok, mindkettő szervezett futballal rukkolt elő, nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Ennek megfelelően főként a két tizenhatos között zajlott a játék. Az első félidő vége azonban a vendégeké volt. A Sárvár átvette az irányítást, egyre többször ért fel ellenfele kapuja elé. Olyannyira, hogy a hazai védőknek kétszer is a gólvonalról kellett menteniük – egyszer egy szöglet, egyszer egy szabadrúgás után. Így megúszta a Veszprém, gól nélküli állásnál következett a szünet. Fordulás után is lendületben maradt a vasi alakulat, ami helyzetekben is megmutatkozott. De a sok lehetőség közül csak egyet sikerült gólra váltani: Horváth Detre bal oldali beadására remekül érkezett Pető, és a hosszú sarokba csúsztatta a labdát. A hajrában minden mindegy alapon kitámadott a Veszprém, de úgy tűnt, hogy nem tud egyenlíteni. Azonban nem sokkal a lefújás előtt egy szögletből érkező labdát a korábbi sárvári játékos, Venczel bólintott kapura. Gőcze ugyan védett, de a játékszer a bíró szerint már áthaladt a gólvonalon – így döntetlennel ért véget a mérkőzés. A Sárvár sok helyzetet eltékozolt, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Bojan Lazic: – Jó mérkőzést játszottunk egy képzett, motivált, fiatal csapattal. Sokkal jobbak voltunk, négy-öt komoly ziccert is elhibáztunk, amiért megbűnhődtünk. Bosszús vagyok, mert a végén kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Ugyanakkor tetszett a csapatom, jól néztünk ki, jól futballoztunk – és leszünk mi még ennél jobbak is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában