Remekül sikerült

2019.08.18. 19:50

Látványos lábteniszcsaták Szombathelyen – Idén is erős mezőny versengett a városi bajnokságon

Remekül sikerült szombaton a már 11. alkalommal megrendezett városi – páros és egyéni – lábteniszbajnokság a termálfürdőben.

Tóth Gábor

Hátul balról Várkony Győző, dr. Virágh Norbert, Varga Roland és Varga Jenő

Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség hagyományos erőpróbájának a termálfürdő két betonos pályája adott otthont. Párosban a selejtezők során legjobbnak bizonyult hat kettős adhatott számot a tudásáról a döntőben, egyesben ugyancsak a selejtező hat legjobb játékosa kapott meghívást a fináléra. Erős mezőny jött össze, minőségi játékosok léptek pályára, parádés labdamenetek, izgalmas, szoros mérkőzések követték egymást.

Egyesben hét év után nyert ismét dr. Virágh Norbert – a tavalyi bajnok Várkony Győző bronzérmes lett. A párosoknál pedig a Palkó Árpád, Jakab Attila duó diadalmaskodott nagy csatában.

11. városi lábteniszbajnokság, végeredmény, páros: 1. Palkó Árpád–Jakab Attila, 2. Varga Roland–Jakab Csaba, 3. dr. Virágh Norbert–Várkony Győző. Egyes: 1. dr. Virágh Norbert, 2. Varga Roland, 3. Várkony Győző.

Hátul balról Várkony Győző, dr. Virágh Norbert, Varga Roland és Varga Jenő
Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

– Az elmúlt 11 év talán legszínvonalasabb döntőjét láthattuk – jelezte elégedetten az ötletgazda, főszervező Varga Jenő. – Roppant erős, ki­egyensúlyozott volt a mezőny, apróságok döntöttek a játékosok, a párosok között – néhányan egészen elképesztő technikai tudásról, labdabiztosságról adtak tanúbizonyságot. A termálfürdő remek házigazdának bizonyult, kifogástalan körülmények között, kiváló hangulatban léphettek pályára a focisták. A résztvevők és a szurkolók részéről is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk – ami számunkra, szervezők számára nagy öröm. És ami ugyancsak nagyon tetszett, hogy a komoly tét, a kiélezett eredmények ellenére minden résztvevő kifejezetten sportszerűen versenyzett!

A Szombathelyi Szabad­idősport Szövetség szombaton (10.00) a Tófürdőn rendezi újabb erőpróbáját: a városi páros teqballbajnokság utolsó, harmadik fordulója következik (végső sorrendet is hirdetnek), valamint egyéni asztaliteniszben és matracos kajakban/evezésben is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában