Új szervezet, nagy célok

2019.08.30. 19:47

Megalakult a Magyar Erősember és Erősport Liga

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a nagyközönségnek a szombathelyi székhellyel, újonnan létrejött Magyar Erős­ember és Erősport Liga.

Tóth Gábor

Gadó András megnyitja a sajtótájékoztatót

Fotó: Horváth Balázs

A Magyar Erősember és Erősport Liga (HSPL) sajtótájékoztatóján Gadó András elnök, Kormány László alelnök, Nagy Ákos sportigazgató-szövetségi kapitány, Székely Norbert titkár, Varga Jenő pedagógus, a Vas Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, és Illés Károly, Szombathely alpolgármestere vett részt.

– A hazai versenyzői közösség részéről évek óta komoly igény volt arra, hogy egy globálisan erős, minőségi versenyeket szervező, átláthatóan működő, a nemzetközi sztenderdekhez igazodó, egyértelmű szabályok alapján dolgozó szervezet jöjjön létre Magyarországon – vezette fel a sajtó­tájékoztatót Gadó András. – Komoly előkészítő munka után sportbaráti összefogással alapítottuk meg ennek érdekében a Magyar Erősember és Erősport Ligát. A kapunk mindenki előtt nyitva áll. Célunk az értékteremtés, a versenyzők, a szurkolók, a magyar sport számára.

Gadó András megnyitja a sajtótájékoztatót
Fotó: Horváth Balázs

– A HSPL egy új, független társadalmi szervezet, nagy motivációval kezdtük a munkát – vette át a szót Kormány László. – Az első hivatalos versenyünket, a Megyék csatája elnevezésű páros erősember-összecsapást szeptember 21-én Celldömölkön rendezzük, ahol az ország megyéinek legjobb versenyzői mérik össze erejüket. Egyre több sportoló, támogató csatlakozik a szervezethez. Megtiszteltetés számunkra, hogy komoly, neves szakemberek, korábbi válogatott élsportolók állnak mellénk, mint például Szombathely, Sárvár díszpolgára, a birkózó legenda, a századik magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa, a sikeres sportdiplomata, dr. Hegedüs Csaba, vagy éppen a szombathelyi diáksport fáradhatatlan munkása, a kiváló versenyszervező, az elismert pedagógus, Varga Jenő – akik elfogadták a tiszteletbeli alelnöki felkérést.

– Én a nemzetközi kapcsolatokért, illetve a versenyek szakmai színvonaláért, a nemzetközi szintű versenyzőinkért felelek – vázolta feladatát Nagy Ákos. – Számos tervünk van, szeretnénk új értéket teremteni, az egyik ilyen a V4 erősember versenysorozat, mivel kiváló a kapcsolatunk a visegrádi országok hasonló sportszervezeteivel. A másik egy nemzeti erősember nagydíj, ahol a hazai erős emberek a határon túl élő magyar barátaikkal versenyeznének. Nagy öröm, hogy Karácsondi Erik személyében lesz versenyzőnk Litvániában az idei rönknyomó világbajnokságon. Illetve számos meghatározó külföldi szervezet már jelezte felénk együttműködési szándékát. Bízunk az összefogásban, bízunk abban, hogy együtt még erősebbek leszünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában