Egyházasrádóci bravúr

2019.08.20. 19:53

Megyei I.: otthon kapott ki a Király SE, a Szentgotthárd

Mozgalmas mérkőzésekkel, érdekes eredményekkel rajtolt el a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2019/2020-as szezonja.

Tóth Judit

A celli Szuh Ferenc (balra) és Orosz Norbert (jobbra) üldözi a körmendi Sipos Bálintot

Fotó: Szendi Péter

A tavalyi bajnok Celldömölk simán kiütötte idegenben az elmúlt szezon ezüstérmesét, a Körmendet. Az újoncok közül a Bük hazai pályán botlott, a Szarvaskendnek viszont jól sikerült a bemutatkozás, Szentgotthárdról hozta el a három pontot. Bravúros répcelaki győzelemmel kezdett az Egyházasrádóc. A tavalyi bronzérmes Király SE hazai pályán futott bele nagy pofonba, a Véptől kapott ki.

Kőszegi FC–Jánosháza VSE 2-1 (1-1). Kőszeg, 200 néző, vezette: Vass I.

Kőszeg: Bán – Kovács Zs. (Réti), Rómer, Fehér D., Major (Fehér A.), Prán, Gugcsó (Marti), Szűcs (Léhmann), Szolyák, Riegler, Lintner. Edző: Őri Gábor.

Jánosháza: Kovács K. – Marsai, Vágusz (Varga P.), Burai (Rába), Laczi, Ambrus, Megyesi, Dornai, Dénes, Horváth A., Péter. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerzők: Fehér D., Prán, ill. Dénes.

Villanyfényes mérkőzést játszott egymással a két csapat. A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, több lehetőségük is adódott, de egyiket sem tudták kihasználni. Egy kontra után a vendégek jutottak tizenegyeshez, ami kimaradt. De egy gyors szöglet után gólt szerzett a Jánosháza. Ez nem törte meg a hazai együttest, még az első félidőben egyenlített, majd a második játékrészben egy formás akció után a maga javára billentette az eredményt.

Király SE–Vép VSE 0-3 (0-3). Szombathely, 150 néző, vezette: Kondor T.

Király: Mester – Takács, Kalmár, Fülöp (Beke), Vámos, Devecseri, Biácsy, Kondákor (Moór), Polgár (Szabó Z.), Lakosi, Hajmási. Edző: Hegyi László.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Kovács D., Török (Horváth B.), Bezdi Sz., Illés (Beke), Auer, Varga B. (Szilvás), Nagy Zs. (Hankó), Dala (Németh M.). Edző: Török Richárd.

Gólszerzők: Bezdi Sz., Auer, Dala.

Agilisan és jó formát mutatva kezdett a vendég. A vépiek kíméletlenül kihasználták a Király SE hibáit és gyorsan háromgólos előnyhöz jutottak. A második félidőben visszazárt a vendégcsapat, próbálkozott a hazai együttes, de nem voltak igazi lehetőségei, így a Vép győzelme egyértelműen megérdemelt.

Büki TK–Rábapatyi KSK 1-2 (1-1). Bük, vezette: Horváth P.

Bük: Kamondi – Kovács R., Németh T., Boldizsár, Kovács Z. (Czingráber), Czirók, Tóth K. (Komjáthy), Csonka, Schimmer, Kossuth (Wágner), Kovács D. (Babos). Edző: Marton Róbert.

Rábapaty: Kollarics – Meicz, Piros P. (Piros D.), Dugovics (Zeke), Bajnok (Vadász), Tóth M., Csupor, Nagy D., Király L., Horváth K., Gyürü. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Czirók, ill. Vadász, Bajnok.

A Rábapaty szerzett vezetést, de az újonc Bük még az első félidőben egyenlíteni tudott. A második játékrészben nehezen bírtak egymással a felek, végül a félidő hajrájában Vadász gólja eldöntötte a találkozót a vendégek javára.

Körmendi FC–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-5 (0-3). Körmend, 150 néző, vezette: Papp Á.

Körmend: Farkas Ma. – Varga P. (Buti), Sály, Marton (Jordán), Takács M. (Takács Á.), Majtényi, Sipos, Czimber, Tompa (Németh M.), Rákhely, Kis-Nemes. Edző: Somfalvi Péter.

CVSE: Osvald – Lempeg, Szuh, Marsai, Gorácz (Horváth D.), Orosz, Németh J. (Horváth T.), Virág, Kovács Z., Molnár T. (Büki), Piri. Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Virág (2), Kovács Z. (2), Gorácz.

Egy vitatható tizenegyes után hamar vezetést szerzett a Celldömölk. Az előnyét aztán a Körmend egyéni hibái miatt tovább növelte. A házigazda próbált felzárkózni, de nem sikerült. A Körmend ment előre, de ez is a felkészült és jól játszó vendégeknek kedvezett, akik megtalálták a rést a hazai­ak nyitott védelmén – és végül öt gólt rúgtak idegenben a Rába-partiaknak.

Kiswire-Szentgotthárd VSE–Lorry GM Kft. Szarvas­kend 1-2 (1-1). Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Marácz Z.

Szentgotthárd: Kapui – Polly (Korpics), Kovács G., Németh Be. (Vadász), Düh, Dancsecz, Bedi, Németh Bo. (Papp V.), Nagy O. (Majczán), Sipos, Takács. Edző: Heiter László.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei (Csenterics), Tóth A., Jóna, Németh T., Szabó D. (Nagy R.), Földes, Tóth G., Smolczer, Kunovics, Kopfer. Játékos-edző: Tóth Gábor.

Gólszerzők: Düh, ill. Tóth A., Velekei.

A mérkőzés elején a Szentgotthárd volt kezdeményezőbb, többet birtokolta a labdát és a 11. percben egy szép támadás után vezetést is szerzett. Ezután sokkal kiegyenlítettebb lett a játék. Majd kiengedett a házigazda, magára talált viszont a Szarvaskend, és kisvártatva egálra hozta az eredményt. A mérkőzés az 58. percben dőlt el egy pontrúgás utáni fejes góllal. Összességében megérdemelten nyert az újonc Szarvaskend a jobbára enervált futballt bemutató vendéglátójával szemben.

Csepregi SE–Vasvár VSE Csörnöc Gyöngye 2-1 (0-0). Csepreg, 120 néző, vezette: Talabér N.

Csepreg: Steiner M. – Steiner Zs., Tóth A., Németh O., Maráczi (Horváth E.), Baranyai, Steiner C., Kovács B., Tájmel, Lukács (Hódosi), Taródi. Játékos-edző: Steiner Zsolt.

Vasvár: Tóth K. – Robán, Kránicz (Sinkó), Hajas, Dávid, Réfi (Vincze), Bakos D. (Horváth A.), Bakos Cs., Horváth Á., Horváth P., Schermann. Edző: Lepár Attila.

Gólszerzők: Steiner C., Lukács, ill. Horváth Á.

Az első játékrészben nem találtak fogást egymáson a csapatok, gól nem esett. A második félidőben mozgalmasabb lett a játék, az első gólt a Csepreg íratta fel magának, majd tíz perc elteltével következett a második. A végén a Vasvár erejéből csak a szépítésre futotta.

Répcelaki SE–Egyházasrádóci SE 1-2 (0-0). Répce­lak, 350 néző, vezette: Mórocz Gy.

Répcelak: Gyécsek – Tóth Do., Rácz, Németh G., De Paula, Harkai (Tóth Dá.), Ódor, Horváth Sz. (Tamási), Graszl, Balikó (Markó), Horváth T. Edző: Balassa Péter.

Egyházasrádóc: Bali – László, Vilics, Molnár L., Tóth B., Molnár I., Mersits, Máté (Somlai), Mészáros (Horváth V.), Kazinczki, Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Gólszerzők: Tóth Dá., ill. Horváth V., Mersits.

A celli Szuh Ferenc (balra) és Orosz Norbert (jobbra) üldözi a körmendi Sipos Bálintot
Fotó: Szendi Péter

Rekordnézőszám mellett rendezték meg a találkozót, éppen a répcelaki búcsú napján. Ez nem bizonyult jó ómennek a házigazda számára, mert igen görcsösen játszott – míg a rádóciak roppant fegyelmezetten. Az első gól még a házigazdáé volt, de a rosszul játszó répcelakiak nem tudták megőrizni az előnyt. Az első rádóci gól egy egyéni botlás után, a második pedig egy védelmi hiba után esett. Rászolgált a három pontra idegenben az Egyházasrádóc.

Rum KSC–Schott Lukácsháza SE 2-0 (0-0). Rum, 150 néző, vezette: Bedi T.

Rum: Busi – Csonka, Székely (Németh L.), Klauzer (Gyurkó), Kontics (Sipos), Szabó D., Pupp, Tancsics, Koronczai (Pásti), Leitgeb, Kovács B. Edző: Kovács Balázs.

Lukácsháza: Bolfán – Bősze, Schwarcz, Gombás, Lengyel, Németh Cs., Osztrosits, Lévai, Németh G. (Sárközi), Dan, Szentkúti (Polhammer). Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Szabó D., Németh L.

A nagy meleg ellenére mindkét csapat lendületes futballal vetette bele magát a találkozóba. Az első félidő jobbára tapogatózással telt. A második játékrészben rákapcsolt a Rum, több helyzetet dolgozott ki és – a csapategységének köszönhetően – kétgólos előnyhöz jutott. A hazai együttesben mindenki jó teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez.

Kőszegről Őri Gábor, Szombathelyről Hegyi László, Körmendről Somfalvi Péter, Szentgotthárdról Heiter László, Répcelakról Balassa Péter, Rumból Kotsits Zoltán tudósított.

A 2. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Schott Lukácsháza SE–Répcelaki SE, Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Csepregi SE, Jánosháza VSE–Király SE. Vasárnap, 17.30: Lorry GM Kft. Szarvaskend–Rum KSC, Egyházasrádóci SE–Körmendi FC, Vasvár VSE Csörnöc Gyöngye–Büki TK, Rábapa­tyi KSK–Kőszegi FC, Vép VSE–Kiswire-Szentgotthárd VSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában