Labdarúgás

2019.08.18. 19:37

Remek szezonkezdet: négy Viktória-gól

A női labdarúgó NB I nyitófordulójában a Haladás-Viktória FC magabiztosan, négy góllal nyert az újonc Kelen SC ellen.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Kelen SC 4-0 (1-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gáspár.

Haladás-Viktória: BÍRÓ – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tálosi (Harsányi) – Szakonyi (Sitku), TÓTH II., RÁCZ, Öreg (Manhart) – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.

Kelen SC: Erős – Kovács Sz., Árvay (Tarpataki), Horváth L. (Horváth Zs.), Markó – Balázs, Tagyi, Kerekes, Terhes – Ács, Bernhardt (Horváth F.). Edző: Könczey Zsolt.

A rekkenő hőség alaposan rányomta a bélyegét a találkozóra. Az első félidőben a szombathelyiek kissé lassan futballoztak, védekezésből támadásba lassan váltottak át, így igazi gólhelyzetet nem is tudtak kidolgozni. A vasiak játékán látszott, biztosak abban, hogy előbb-utóbb úgyis hibázik és elfárad az újoncegyüttes. A 26. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. A középpályán labdát szereztek a viktóriások, Rácz pedig harminc méterről, gyönyörű mozdulattal a kapus felett a hálóba ívelt (1-0). A vezetés ellenére nyögvenyelős volt a vasiak játéka, noha az első 45 percben végig ők irányítottak.

 

Szünet után egy motiváltabb hazai csapat lépett pályára – és hamarosan növelte is előnyét. Az 55. percben Balogh jobb oldali beadását a vendégek kapusa, Erős magasan a levegőbe ütötte, ketten is érkeztek, majd a gólvonalról Siklér a hálóba sodorta a labdát (2-0). Az esetnél Erős megsérült, le kellett cserélni. Mivel több cserelehetőségük nem volt a vendégeknek, az egyik mezőnyjátékos állt a gólvonal elé – az újonc innentől kezdve tíz emberrel játszott tovább. A hazaiak ekkor már zsinórban dolgozták ki helyzeteiket. A 72. percben Balogh jobb oldali beadását a hosszú sérülése után ismét bajnokit játszó Manhart a jobb kapufára fejelte, a labda onnan pattant a hálóba (3-0). Tíz perc múlva Balogh jobb oldali beadását Siklér fejelte kapura, a kapus kiütötte a labdát, az érkező Tóth II. pedig nyolc méterről a jobb sarokba helyezett (4-0).

A Haladás-Viktória első félidei visszafogottabb játéka után a szünetet követően ritmust váltott, és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Simon Attila: Egyetlen edzőkollégámnak sem kívánom az első félidőt. Amikor pedig megszereztük a vezetést, bíztam abban, hogy gyorsan rárúgjuk a második találatot. A szünet utáni teljesítményünk azonban már megfelelő volt.

További eredmények: MTK–Ferencváros 1-0, ETO FC Győr–Szeged 2-0. A Diósgyőr–Astra-mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában