Szünidős válogatott-tekeprogram

2019.08.18. 21:02

Szentgotthárdon vendégeskedtek a magyar és német korosztályos együttesek

Négy napig Szentgotthárdon vendégeskedett a magyar és a német ifjúsági te­ke­vá­lo­gatott.

Horváth Erika

A tekepályán is együtt a magyar és a német válogatott

Fotó: Thermalpark-Szentgotthárd

Nem hivatalos, sokkal inkább baráti látogatásra érkezett Szentgotthárdra a magyar és a német ifjúsági tekeválogatott. Az U18-as fiatalok között az idén Rockykanyban rendezett világbajnokságon szövődött nagyon jó kapcsolat, és úgy gondolták, hogy a barátságot elmélyítendő jó lenne újra találkozni és természetesen tekézni is egyet. A felnőttek vevők voltak az ötletre, a vendéglátó pedig a 12 fős (hat lány, hat fiú) korosztályos válogatottba négy játékost is adó Szentgotthárd lett.

A tekepályán is együtt a magyar és a német válogatott
Fotó: Thermalpark-Szentgotthárd

– Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, a csütörtöki érkezés után a pénteket a fürdőn töltötték, kiváló csapatépítő program volt. Szombaton barátságos mérkőzést vívott a két csapat, a fiúknál a magyarok, a lányoknál a németek nyertek, de ezúttal az eredmény abszolút másodlagos volt. A vendégek elégedettek voltak a pályánkkal, több 600-as faeredmény is született – számolt be a különleges találkozóról Tróbert József, a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE egyesületi és szakosztályvezetője.

A magyar fiúválogatott 6:2 (3453-3387)-re nyert. A három szentgotthárdi játékos közül Karba Bálint 600, Cserpnyák Martin 591 fával zárt – mindketten csapatpontot is szereztek –, Karba Noel 542 fát ért el. A lányoknál: Magyarország–Németország 2:6 (3240-3316). A szentgotthárdi László Kata 501 fát ütött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában