Bulgáriában rendezték

2019.09.13. 18:44

Ambrus-ezüst a boksz-Eb-ről

Remekül teljesítettek a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület kőszegi és büki bunyós hölgyei a Bulgáriában rendezett ifjúsági ökölvívó-Európa-bajnokságon: Ambrus Viktória ezüstérmes, Hámori Luca ötödik lett.

Tóth Gábor

A kőszegi „delegáció”. Balról Ambrus Viktória, Varsányi Áron és Hámori Luca

Fotó: Fitt-Box ÖE

Szeptember 2–11. között Bulgária fővárosa, Szófia adott otthont az ifjúsági ökölvívó-Európa-bajnokságnak. A kontinenstornára utazó korosztályos magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két versenyzője, Hámori Luca és Ambrus Viktória (büki szakosztály) is.

Hámori Luca (64 kg) első ellenfele a francia Thais ­Larche volt. Luca egyhangú pontozással nyert. Következett az ukrán Amina Bulakh. Az előző naphoz hasonlóan Luca összeszedett és pontos volt, végig kézben tartotta az irányítást. A pontozóbírák ezt másként látták, megosztott pontozással az ukrán ökölvívót hozták ki győztesnek, így az ötödik helyen végzett.

A kőszegi „delegáció”. Balról Ambrus Viktória, Varsányi Áron és Hámori Luca
Fotó: Fitt-Box ÖE

Ambrus Viktória (69 kg) erőnyerőként lépett át az első körön. Majd egy angol bunyóssal, Ellouise Challengerrel csapott össze, egyhangú pontozással diadalmaskodott – így már biztos érmesként várhatta a folytatást. Következett az ír Leah Gallen, aki kellemetlen stílusban bunyózott, folyamatosan fogott. Ez azonban nem zavarta Viktóriát, ismét győztesen hagyta el a szorítót. A fináléban az olasz Melissa Gemini ellen indult csatába. Három harcias menetet vívott a két lány. Mindketten a győzelemre hajtottak, végül az olasz versenyző bizonyult jobbnak, így Viktória ezüst­éremmel zárta a versenyt.

– Mindkét versenyzőnk rendkívül jól teljesített – értékelt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron. – Büszkék vagyunk a lányokra és az eredményükre. Hámori Luca számomra érthetetlen módon maradt alul ukrán ellenfelével szemben, egyértelműen jobb volt riválisánál. Ambrus Viktória ezüst­érme viszont nagyon szépen csillog. Megyünk, dolgozunk tovább! TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában