Gálamérkőzés

2019.09.05. 18:03

Ausztriában játszott a Falco KC

Edzőmeccsen gálázott az osztrák Oberwart vendégeként a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata.

Tóth Gábor

Bíró Olivér (labdával) is alaposan megszórta magát, 17 pontig jutott

Fotó: Unger Tamás

Oberwart Gunners–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 55-101 (12-28, 14-26, 11-18, 18-29). Oberwart, 800 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés.

Oberwart, legjobb dobók: Käferle 14, Schuecker 11, Mikutis 8.

Falco: Váradi 7, Hooker 4, Benke 8, Filipovity 17, Lake 13. Csere: Perl 14, Bíró 17/12, Sövegjártó 2, Krivacsevics 9, Verasztó 3, Washington 7. Edző: Gasper Okorn.

Bíró Olivér (labdával) is alaposan megszórta magát, 17 pontig jutott
Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiektől kisebb sérülés miatt Reddic kapott pihenőt, míg Körmendi Bence betegség miatt hiányzott. Az előző két felkészülési meccset kihagyó Washington viszont játékra jelentkezett. A Falco szinte hazai pályán játszhatott, remek hangulatban, ugyanis legalább félezer szurkolója elkísérte Ausztriába. Ennek megfelelően a szombathelyi alakulat igyekezett is kiszolgálni a közönséget.

Óriási lendülettel kezdett, sok futással, letámadással, gyors kosárlabdával – és a folytatásban sem engedett ki. Az Oberwart sokszor a labdát sem tudta kihozni saját térfeléről, nem bírta tartani a lépést. A szakmai stáb minden játékosnak adott bőven bizonyítási lehetőséget, de a sok csere sem törte meg a vasiak lendületét. A mérkőzés korán eldőlt, a Falco mégsem engedett ki, az utolsó pillanatig űzte, hajtotta ellenfelét – végül kiütéses győzelmet aratott. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy a hazaiaktól két amerikai légiós hiányzott.

A Falco vasárnap (18.00) a ZTE vendégeként vív zárt kapus edzőmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában