A Ferrari otthonában a Forma–1

2019.09.04. 21:07

Az Olasz Nagydíjjal folytatódik a 2019-es száguldó cirkusz

Alighogy véget ért múlt hétvégén a Belga Nagydíj, máris újabb fellépésre készül a Formula–1 gyorsasági autós-világbajnokság mezőnye. Ezúttal Monzában, a tifozi szentélyében köröznek a versenyautók.

Kelemen Attila

Sebastian Vettel az utóbbi két futamon némileg javított az idei formáján, az SF90-essel sorozatban másodszor dobogóra állhatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A mindig szenvedélyes és olykor kegyetlenül őszinte olasz rajongók számára már-már szégyennel ér fel, hogy Michael Schumacher 2000-es évek eleji sikerei óta csupán egyszer állhatott fel Ferrari-pilóta a dobogó legfelső fokára. Ez 2010-ben Fernando Alonsónak sikerült.

Hiába próbálkozott már Kimi Räikkönen, Felipe Massa vagy éppen Sebastian Vettel, egyiküknek sem sikerült örömet szerezni a tifozinak, vagyis az olasz rajongóknak. Lehet, hogy az idén mély vízbe dobott Charles Leclerc lesz az, aki Ferrari-újoncként újfent véget vet egy rossz sorozatnak?

Hamilton és a Mercedes előnye tetemes
Grafika: Kelemen Attila

Egy biztos, ehhez lesz még néhány szava a bajnoki éllovas Lewis Hamiltonnak, a jövő reménységének számító Max Verstappennek, no meg a csapattársnak, Sebastian Vettelnek.

Az Olasz Nagydíj hétvégi menetrendje (magyar idő szerint):

Péntek, 11 óra: első szabadedzés, 15 óra: második szabadedzés.

Szombat, 12 óra: harmadik szabadedzés, 15 óra: időmérő edzés.

Vasárnap, 15 óra 10 perc: a futam rajtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában