Csalódást jelent a vb-ezüst

2019.09.03. 19:52

Dr. Rosanics Péter nem adja fel, tovább hajt az aranyra

Sokadszorra is ezüstérmet szerzett a masters világbajnokságon dr. Rosanics Péter, a Haladás VSE súlyemelője.

Horváth Erika

Dr. Rosanics Péter nem tudott örülni az ezüstnek

Fotó: Patasi Oszkár

Idén Kanadában, a montreali olimpiai parkban, a Pierre-Charbonneau Sportcentrumban rendezték a masters korú (+35 éves) súlyemelők világbajnokságát.

Dr. Rosanics Péter az M55-ös kategória 89 kilogrammos súlycsoportjában indult két kanadai, valamint egy-egy brit, új-zélandi és libanoni rivális társaságában. A Haladás sportolójának versenyzését Gyolcsos Ferenc, a Fehérvári Rugby Club masters világbajnoka segítette. Rosanics doktor szakításban 90 kilón kezdett, a 95 azonban csak másodikra sikerült – a rontott fogás miatt ötkilós hátrányba került a libanoni ellenfelével szemben. Első lökésgyakorlatával, a 118 kg-mal már biztos ezüstérmesnek tudhatta magát, így 134 kilóra emeltetett – ennek teljesítése érhetett volna győzelmet. Ám ezúttal a súly bizonyult erősebbnek. Dr. Rosanics Péter masters pályafutása során sokadik világbajnoki ezüstjét zsebelhette be.

Dr. Rosanics Péter nem tudott örülni az ezüstnek
Fotó: Patasi Oszkár

– Az igazsághoz tartozik, hogy közvetlenül a kiutazás előtt egy banális mozdulat során kisebb sérülést szenvedtem a jobb vállamban, és ez hátráltatott – mondta dr. Rosanics Péter, aki civilben a Markusovszky kórház traumatológiai osztályának adjunktusa. – Azt mondják, hogy az ezüst is szépen csillog, de nem vagyok elégedett. Nem nyugszom, amíg nem tudok aranyosan mosolyogni a verseny végén. Ezért most újabb kemény évet kell végigrobotolnom a vb-arany reményében, amelyért jövőre Németországban szállhatok harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában