Utánpótlás

2019.09.10. 18:01

Első az Akadémia – Huszonegy csapat között végeztek élen a vasiak

Huszonegy csapat közül az első helyen végzett a csehországi U12-es nemzetközi labdarúgótornán az Illés Akadémia-Haladás együttese.

Pum András

A cseh tornát megnyerő Illés Akadémia együttese

Fotó: Söptei Gábor

Az MFTM-Robe Kupán 21 cseh, szlovák, lengyel és két magyar – Illés Akadémia, Honvéd-Magyar Futball Akadémia – csapat vett részt. A Szűcs János vezette vasiak a csoportmeccsek során öt cseh gárdával játszottak, három győzelemmel – Novy Jicín 4-0, Vyskov 1-0, Banská Bystrica 3-0 – és két döntetlennel – Fastav Zlín 0-0, Baník Ostrava 2-2 – csoportelsőként jutottak a hatos döntőbe, ahová vitték magukkal a másik továbbjutó, a Zlín elleni eredményüket is. A hatos döntőben a cseh Slováckót 4-0-ra, a Sigma Olomouc együttesét 1-0-ra verték, a Sparta Prahától 2-0-ra kikaptak, míg a Honvéd-Magyar Futball Akadémiát 1-0-ra legyőzték. Így a vasiak megnyerték a tornát. A hatos döntő gólkirálya Söptei Bálint, az Illés Akadémia legjobb játékosa Hende Dániel, a csapat hőse (a legjobban küzdő játékosa) pedig Klement Dávid lett.

A cseh tornát megnyerő Illés Akadémia együttese
Fotó: Söptei Gábor

– Ilyen profi szervezésű tornán régen jártunk, gördülékeny lebonyolítás, vendégszeretet, jó pályák, jó csapatok, azaz minden a helyén volt – mondta Szűcs János, a szombathelyiek mestere. – A csapat a délelőtti csoportmeccsek során is jól játszott, de annyi helyzetet szórakozott el a döntő kör előtt, hogy nem gondoltam volna, ennek még tornagyőzelem lehet a vége. Végül azonban értékes győzelmet arattunk a kiváló mezőnyben. Nagyon örültem, hogy olyan játékosok léptek elő vezérként, akik eddig kevesebbet vállaltak.

Az Illés Akadémia-Haladás kerete: Hende Dániel, Meskó Márk, Bosits Botond, Őri Krisztofer, Virágh Ádám, Söptei Bálint, Molnár Levente, Tasnádi Áron, Németh Bence, Tóth Erik, Kálócz Dávid, Klement Dávid. Edző: Szűcs János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában