szép eredmények

2019.09.24. 19:01

Erősember Európa Kupa

Remek magyar eredmények születtek a Magyar Erős­ember és Erősport Liga által szervezett csapat Európa Kupán.

Tóth Gábor

A szombathelyi színeket képviselő Gadó András feszül neki a súlyoknak

Fotó: Magyar Erősember és Erősport Liga

Az erős embereknek kiírt rendezvénynek Celldömölk adott otthont. Hét kétfős csapat feszült neki a súlyoknak. A magyar színeket a Karácsondi Erik–Pollák Imre, valamint a Gadó András–Ambrus Balázs kettős képviselte. Továbbá szlovák, lengyel, ukrán, szerb párosok alkották a mezőnyt. A versenyt open kategóriában írták ki, vagyis sem súlycsoportban, sem korcsoportban nem volt korlátozás.

Öt látványos versenyszám (kamionhúzás, viking nyomás, váltóverseny, betonhordó-kőgolyó cipelés, autófelhúzás) szerepelt a programban. Remek idő, komoly nézősereg, jó hangulat, gördülékeny szervezés fogadta a versenyzőket – akik igazán kitettek magukért. A magyar A csapat (Karácsondi–Pollák) a második helyen zárt, míg a B csapat (Gadó–Ambrus) a dobogó harmadik fokára állhatott. Az Európa Kupát az ukrán–szlovák duó nyerte.

A szombathelyi színeket képviselő Gadó András feszül neki a súlyoknak
Fotó: Magyar Erősember és Erősport Liga

– Igazán színvonalas versenyt sikerült összehozni, hiszen minőségi, elismert, sikeres sportolók, erős emberek fogadták el a meghívást – fogalmazott a szombathelyi Gadó András, a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke, egyben a csapat Európa Kupa versenyzője, egyik bronzérmese. – Az elért eredmények is azt mutatják, hogy kiváló versenynek adott otthont Celldömölk. Egyébként kiélezett volt a kupa, az utolsó szám előtt még több csapat is pályázott a dobogóra. Az pedig nekünk szervezőknek külön öröm, hogy a két magyar csapat ilyen szép teljesítményt nyújtott. Nekem pedig a celldömölki erőpróba remek felkészülési állomás volt a novemberi kínai világbajnokság előtt.

Csapat Európa Kupa, végeredmény: 1. szlovák–ukrán csapat (Konstantin Ilyn, Frantisek Piros) 7 pont, 2. magyar A csapat (Karácsondi Erik, Pollák Imre) 13, 3. magyar B csapat (Gadó András, Ambrus Balázs) 19.

Október 5-én Szombathelyen folytatódik a Magyar Erősember és Erősport Liga őszi versenysorozata, az I. Savaria Kupa egyéni erősemberversenynek ad otthont a vasi megyeszékhely, egészen pontosan a Szombathely Center parkolója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában