A nyolcaddöntő nem sikerült

2019.09.29. 20:48

Hámori Ádámnak két meccs jutott az ökölvívó-világbajnokságon

Egy mérkőzést megnyert, egyet elveszített a felnőtt ökölvívó-világbajnokságon Hámori Ádám, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója.

Tóth Gábor

Hámori Ádám vegyes emlékeket őriz az oroszországi vb-ről

Fotó: Fitt-Box ÖE

Oroszország, Jekatyerinburg városa adott otthont az idei férfi ökölvívó-világbajnokságnak. A magyar válogatottban helyet kapott a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Hámori Ádám (91 kg) is. A kőszegi bunyós korábbi eredményeinek köszönhetően erőnyerőként lépett át az első körön. Első ellenfele az iráni Mohammad Shourian volt. Már rögtön a mérkőzés kezdetén érezhető volt, hogy Ádám lényegesen határozottabb a ringben.

Az iráni öklöző hiába próbált kontrázni a folyamatos támadásokra, a magyar versenyző volt az, aki több érvényes találatot vitt be a három menet alatt. Így egyhangú pontozással győzött, és a legjobb 16 között folytathatta a vb-t. Következő ellenfele a kétszeres olimpiai induló, az ecuadori Julio Cesar Castillo Torres volt. Ádám minden tőle telhetőt megtett, kemény meccset vívott egy képzett, erős bunyóssal, azonban a tapasztalt ellenféllel szemben ez nem bizonyult elégnek – az ecuadori öklöző jutott tovább, aki később ezüstérmet szerzett.

Hámori Ádám vegyes emlékeket őriz az oroszországi vb-ről
Fotó: Fitt-Box ÖE

– Vegyes érzések kavarognak bennem – értékelt a hatszoros felnőtt magyar bajnok, Hámori Ádám. – Az első mérkőzést nagyon élveztem, jól ment a bunyó. A második mérkőzésemen azonban nem tudtam hozni azt a formát, amit két nappal korábban. Persze ehhez az ellenfél is hozzájárult, hiszen egy nagy rutinnal rendelkező korábbi olimpikon volt a riválisom. De amúgy is rossz napot fogtam ki, semmi nem sikerült. Nagyon bosszant, mert azt gondolom, ha tudom hozni a saját bunyómat, akkor sikerrel járhattam volna. Sajnálom, hogy így alakult. Készülök tovább az előttem álló feladatokra – legközelebb jobb leszek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában