Felkészülési torna

2019.09.10. 20:48

A Horváth Zoltán Emléktornával folytatja felkészülését a Falco

Csütörtökön és pénteken a 10. Horváth Zoltán Emléktorna mérkőzéseivel folytatja felkészülését a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A sajtótájékoztató résztvevői. Balról Gráczer György, Illés Károly és Váradi Benedek

Fotó: Unger Tamás

Sajtótájékoztatón ismertették a házigazda, szervező Falco-Vulcano Energia KC képviselői a csütörtökön és pénteken esedékes 10. Horváth Zoltán Emléktorna legfontosabb tudnivalóit.

A sajtótájékoztatót Illés Károly, Szombathely alpolgármestere nyitotta meg, aki köszönetet mondott a szervezőknek, a Falco család tagjainak, hogy nem hagyják feledésbe merülni Horváth Zoltán emlékét. Kiemelte, hogy egy felkészülési tornán fontos a mutatott játék, az eredmény; bízik abban, hogy itthon marad a kupa. De legalább ilyen fontos, hogy Szombathely városa, a sárga-fekete klub méltóképpen emlékezik egykori játékosára – aki nemcsak remek kosaras, hanem értékes ember is volt.

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője elmondta, hogy a tornára a szlovák MBK Rieker COM Therm Komarno, a román Baschet SCM Timisoara és az osztrák Vienna OC Timberwolves fogadta el a meghívást. Csütörtökön a Temesvár–Bécs mérkőzéssel kezdődik a torna, majd 19 órakor a Falco a Révkomárom ellen lép pályára. Pénteken a két vesztes vívja a bronzmérkőzést, a két győztes pedig a döntőt. Az ügyvezető elmondta, hat új játékos érkezett a csapatba, ráadásul a közös munka csak augusztus 20-a után kezdődhetett meg, miután visszatértek a klubhoz a válogatottak. Az emléktorna talán képet ad arról, hol tart a Falco a csapatépítésben, hogy készen áll-e a szeptember 17-én esedékes hazai Bajnokok Ligája-selejtezőre. De az ügyvezető bízik benne, hogy a Falco sikerrel veszi a Nagyvárad elleni párharcot.

A sajtótájékoztató résztvevői. Balról Gráczer György, Illés Károly és Váradi Benedek
Fotó: Unger Tamás

A Falco kapitánya, Váradi Benedek – aki már a 8. emléktornájára készül – elárulta, hogy munkás, fárasztó napok vannak a csapat mögött, de a Falco szeretne úgy szerepelni a felkészülési tornán, ahogyan azt a szurkolók elvárják.

A Horváth Zoltán Emléktorna menetrendje. Csü­törtök, 16.30: Baschet SCM Timisoara–Vienna OC Timberwolves. 18.15: megemlékezés, megnyitó. 19.00: Falco-Vulvano Energia KC Szombathely–MBK Rieker COM Therm Komarno Péntek:, 16.30: bronzmérkőzés. 19.00: döntő, eredményhirdetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában