knock out sprintverseny

2019.09.04. 19:49

Lakótelepi tájfutás

Az Alpok-alja SK tájfutója, Bognár Zoltán nyerte a sportág legújabb versenyszámát, a knock out sprintet.

Pum András

A nőknél Mérő Dominka (fehér-pirosban) nyert

Fotó: Alpokalja SK

Először rendeztek az Alpok-alja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület tájfutói úgynevezett kiütéses, knock out sprintversenyt, amely a sportág legújabb, látványos és nézők számára is jól követhető száma. A viadal lényege: a selejtezők után a döntőbe jutott 12 versenyző nem külön, hanem egyszerre rajtol el, és előfordulhat, hogy ugyanazon az útvonalon futnak végig. Ám ezt előre nem tudják

A versenyszám világbajnokságon jövőre debütál. A világméretű főpróbát tavaly Dániában rendezték, ahol három alpokaljás sportoló is rajthoz állt, így belelátott a rendezésbe is. Ennek nyomán az országban az elsők között vállalkozott a KO sprint megrendezésére az Alpokalja SK. A viadalra a Derkovits és az Oladi lakótelep parkos, ligetes, lakóházas terepén került sor.

A nőknél Mérő Dominka (fehér-pirosban) nyert

A versenyszám nagy kihívás volt futó és rendező számára, hiszen egy napon belül három futam követte egymást, így a különböző pályákat két órán belül fel kellett építeni. Hála a gondos előkészületnek, ebben hiba nem volt, így a több mint száz résztvevő élvezhette a futamokat. Valamennyi nyugat-dunántúli klub rajthoz állt, de érkeztek Ausztriából és Horvátországból is tájfutók. Megyénket az Alpokalja versenyzőin kívül a Haladás VSE és a Sárvári Kinizsi sportolói képviselték. A rendezés különlegessége volt még, hogy a selejtező térképkészítője és egyben pályakitűzője egy 16 éves fiú, Molnár Péter volt.

A felnőtt verseny végeredménye hűen tükrözi a sportág régióbeli fejlődési dinamikáját: a nőknél a juniorválogatott veszprémi Mérő Dominika nyert, míg a férfiaknál az ASK színekben indult, utolsó éves ifjúsági versenyző, Bognár Zoltán bizonyult a leggyorsabbnak. Legközelebb megyénkben szeptember 7-én rendeznek tájfutó versenyt, a szelestei UMB Kupán állnak rajthoz a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában