Labdarúgás

2019.09.02. 19:44

Legyőzte a Cellt a Bük

A 3. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labda­rúgó-bajnokság.

Tóth Judit

Rum–Gotthárd 0-0. A hazaiak rutinos csatára, Koronczai Roland (labdával) sem talált kapuba

Fotó: Szendi Péter

Király SE–Rábapatyi KSK 1-1 (1-0). Szombathely, 150 néző vezette: Papp Á.

Király: Mester – Sásdi, Németh B., Varga G. (Polgár), Kalmár (Takács), Biácsy, Beke, Vámos, Devecseri, Kondákor, Lakosi. Edző: Hegyi László.

Rábapaty: Király T. – Horváth K., Tóth R., Meicz, Balhási, Piros (Rövid), Dugovics, Szabó A., Csupor, Nagy D., Király L. (Zeke). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Biácsy, ill. Horváth K.

A mérkőzés első felében a Király kezdeményezett, ennek a félidő hajrájában lett meg az eredménye, Biácsy szerzett gólt. A második játékrészben határozottabban lépett fel a Rábapaty, de nem tudott kapuba találni. Ezután megint visszajött a meccsbe a hazai együttes, több olyan nagy helyzetet puskázott el, amivel eldönthette volna a mérkőzést. Ehelyett a vendégek jutottak büntetőhöz, amivel egálra hozták az eredményt.

Kőszeg FC–Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE 4-4 (2-1). Kőszeg, 150 néző, vezette: Kondor T.

Kőszeg: Bán – Major, Fehér A., RÓMER, Gugcsó, Csák (Réti), Kovács Zs., Léhmann, Riegler (Marti), FEHÉR D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Vasvár: Tóth K. – Horváth A., Robán, Kránicz (Berta), Dávid (Vincze), Réfi, Sinkó (Hajas), Bakos, HORVÁTH Á., Horváth P., Schermann. Edző: Lepár Attila.

Gólszerzők: Fehér D., Szolyák, Kovács Zs., Rómer, ill. Horváth Á. (2), Robán, Fehér A. (öngól).

Kiállítva: Hajas (71.), Tomanóczy (90.) – mindkettő Vasvár.

Álmosan kezdtek a csapatok. A hazaiak kezdeményeztek többet, a Vasvár átengedte a területet. Meddő mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, míg a Vasvár szinte az első kapura lövéséből betalált. A hazai csapatnak még az első félidőben sikerült fordítani. Előbb Kovács Zsolt egy kipattanó labdát lőtt a kapuba, majd Rómer volt eredményes szabadrúgásból. A gyenge színvonalú első félidőt sok hibával és indulatokkal tarkított második követte. Hazai részről Fehér Dániel, a vendégektől Horváth Ádám mutatott nagyszerű egyéni akciót, mindkettőből gól született. A kősze­giek a második félidő derekán lezárhatták volna a mérkőzést, de nem tették, és ez végül megbosszulta magát. A vendégeknek kétszer is sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Így a húsz percig emberhátrányban játszó Vasvár megérdemelten rabolt pontot Kőszegről.

Büki Tk–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 3-1 (2-0). Bük, 150 néző, vezette: Polgár T.

Bük: Kamondi – Kovács R., Boldizsár (Czingráber), Wágner, Kovács Z. (Horváth Sz.), Czirók (Kiss R.), Tóth K. (Babos), Csonka, Kovács D., Taródi (Komjáthy), Németh T. Edző: Marton Róbert.

CVSE: Osvald – Lempeg, Horváth D. (Horváth T.), Szuh, Marsai, Orosz (Gorácz), Németh J. (Pázsi), Virág, Kovács Z., Molnár T. (Büki), Piri. Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Czirók, Kovács Z., Tóth K., ill. Piri.

A Bük nagyszerűen kihasználta a vendég nagy hibáit – és fegyelmezetlen védekezését. A CVSE sok hibát vétett, a Bük pedig jól küzdött, szervezetten futballozott és értékes három pontot szerzett.

Rum–Gotthárd 0-0. A hazaiak rutinos csatára, Koronczai Roland (labdával) sem talált kapuba
Fotó: Szendi Péter

Körmendi FC–Schott Lukácsháza SE 1-1 (1-1). Körmend, 170 néző, v.: Vass I.

Körmend: Farkas Ma. – Dévai (Török), Buti, Varga P., Németh M., Sály (Majtényi), Marton, Takács M., Czimber (Jordán), Kis-Nemes, Takács Á. Edző: Somfalvi Péter.

Lukácsháza: Horváth K. – Bolfán, Vörös, Gombás, Ódor (Polhammer), Lengyel, Sárdy (Schwarcz), Németh Cs., Osztrosits, Gugcsó, Kovács D. Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Czimber, ill. Németh Cs.

Kiállítva: Kovács D. (54., Lukácsháza).

A hazai csapat gyorsan eldönthette volna a mérkőzést, de a kihagyhatatlan helyzeteket is elpuskázta. Ez megbosszulta magát, mert a Körmend egyetlen góljára még az első félidőben érkezett válasz a Lukácsházától. A második félidőben sem változott a játék képe, amelyet a körmendiek kárára súlyos és téves játékvezetői ítéletek is színeztek. Egy esetben egyértelműen szándékos, durva szabálytalanságnál maradt el a piros lap, emellett egy lukácsházi játékosnak sikerült két sárga lappal végigjátszania a mérkőzést.

Répcelaki SE–Lorry GM Kft. Szarvaskend 3-2 (2-1). Répcelak. 150 néző, vezette: Harcsár R.

Répcelak: Gyécsek – Rácz, Tóth Do., Németh G., Harkai, Tóth Dá., Ódor B., Alex, Balikó (Ódor G. helyett), Horváth T., Varga T. Edző: Balassa Péter.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, Tóth A., Csillag, Jóna (Csenterics), Németh T. (Szabó D.), Földes, Tóth G., Balogh B. (Herczeg), Kunovics (Nagy Á.), Kopfer. Edző: Tóth Gábor.

Gólszerzők: Tóth Do., Ódor B., Alex, ill. Velekei (2).

Korán vezetést szerezhetett volna a hazai együttes, de elrontotta a helyzetét. Aztán egy répcelaki kapushiba után a Szarvaskend jutott előnyhöz. Ez némileg felpörgette a hazai együttest, és még az első félidőben megfordította az állást. A második etapban igen sok tiszta helyzetet hibázott a Répcelak, a Szarvaskend viszont egy átlövés után szépített. Hiába próbáltak meg mindent a vendégek az egyenlítésért, a hazai együttes aratott – a többgólos diadal helyett – vékonyka győzelmet.

Csepregi SE–Egyházasrádóci SE 0-3 (0-0). Csepreg, 120 néző, v.: Szabó III. Z.

Csepreg: Taródi – Steiner M., Tájmel, Steiner Zs. (Kovács B.), Maráczi, Reichardt, Takács (Kovács Á.), Baranyai (Péntek), Lukács (Horváth E.), Steiner C., Németh O. Edző: Steiner Zsolt.

Egyházasrádóc: Bali – László, Vilics, Molnár L., Tóth B., Molnár I. (Horváth V.), Mersits, Máté (Somlai), Mészáros (Kertes), Kazinczki, Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Gólszerzők: Molnár I., Mészáros, Mersits.

Az első játékrészben inkább mezőnyben folyt a játék, a csapatok nem bírtak egymással. A második félidőben aztán magasabb fokozatra kapcsolt az Egyházasrádóc és három egymás után szerzett, gyors góllal eldöntötte a találkozót. Megérdemelt vendéggyőzelem született.

Rum KSC–Kiswire- Szentgotthárd VSE 0-0. Rum, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Klauzer, Kontics, Gyurkó (Máthé), Szabó D., Szakos (Németh L.), Pupp, Kovács B. (Horváth T.), Koronczai. Edző: Kovács Balázs.

Szentgotthárd: Kapui – Polly, Kovács G., Korpics, Majczán, Düh, Németh Bo. (László), Németh Be. (Papp V.), Sulics, Sipos, Takács. Edző: Heiter László.

A mérkőzésen végéig mezőnyjáték dominált, egyik csapat sem veszélyeztette igazán az ellenfél kapuját. A második játékrészben talán közelebb állt a győzelemhez a házigazda Rum, de gólt nem tudott összehozni, így maradt az igazságos pontosztozkodás.

Vép VSE–Jánosháza VSE 1-0 (0-0). Vép, 250 néző, vezette: Marácz Z.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Kovács D., Hankó (Varga B.), Illés, Baumgartner (BEKE), Horváth B. (Bezdi Sz.), Auer, Nagy Zs. (Németh M.), Dala (Varga O.). Edző: Török Richárd.

Jánosháza: Tóth A. (Kovács K., Dákai) – Marsai, Péter, Burai (Vágusz), Laczi (Ambrus), Dornai, Megyesi, Dénes, Horváth A. (Szabó T.), Balázsi, Palkovits. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerző: Beke.

A vépi csapatból igen sokat kivett a szerdai kupameccs, így a találkozó elején a Jánosháza tudott helyzeteket kialakítani. A vendég jutott tizenegyeshez is, de kihagyta. A második félidő elején a Jánosháza kapuscserére

kényszerült sérülés miatt.

Ezután a Vép hibázott el egy büntetőt. Majd újabb fordulat jött: a 75. percben egy szerencsétlen esés után a vendégek cserekapusa is kivált a játékból. A meccs a hajrában dőlt el a csereként beálló Beke gól­jával.

Újperintről Hegyi László, Körmendről Somfalvi Péter, Répcelakról Balassa Péter, Rumból Kotsits Zoltán, Kőszegről Őri Gábor, Vépről Pajor Tamás tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában