Röplabda

2019.09.15. 20:27

Megnyerték a tornát a zöld-fehérek

A 100 éves a Haladás szombati rendezvénysorozatának röplabdatornáját a házigazda Hungast-Haladás Szombathely együttese nyerte meg.

Horváth Erika

Akik legutóbb csatlakoztak a Haladáshoz: Cicic Marija (labdával) és Sharonda Pickering

Az NB I-es Balatonfüred és az osztrák első ligás Graz volt az extraligás Haladás vendége a háromszettes meccsekből álló felkészülési tornán.

Hungast-Haladás Szombathely–Szent Benedek-Balatonfüred 2:1 (16, 23, -20). – Szombathely, 50 néző, felkészülési röplabdamérkőzés, vezette: Prukner, Őri.

Haladás: Wallner, Vacsi, Takács, Miranda, Pickering, Cicic. Csere: Lojen (liberó), Zoltán (liberó), Császár, Péteri, Marton, Csóka. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Az elmúlt héten tovább bővült a szombathelyi csapat kerete, megérkezett a feladó Cicic Marija. Ugyan még nem tettek pontot a megállapodásra, hogy újra kölcsönadja őt a Haladásnak a Békéscsaba – de elfoglalta helyét a kezdőcsapatban. Amelyben rajta kívül is akadtak régi ismerősök, hiszen Sophie Wallner, Takács Bernadett és Genesis Miranda is itt játszott az előző szezonban. Vacsi Evelint és Sharonda Pickeringet viszont először láthatta zöld-fehérben a szombathelyi publikum – akárcsak Leiszt Mátét, az új vezetőedzőt.

A cseresorban Császár Norina és Péteri Vanda tartozott az új igazolások sorába. Bár kemény munkából, sok erősítőedzéssel a karjukban, lábukban léptek pályára a vasiak, s láthatóan még csak most kezdik össze­rakni a játékukat, az első szettben fölényben voltak a fürediekkel szemben. A második és harmadik játszmában már jóval szorosabb volt a küzdelem, mivel a hazaiaknál ekkor főként azok kaptak lehetőséget, akik nem kezdtek. A győzelmet jelentő második szett meglett, a harmadik viszont már nem.

Akik legutóbb csatlakoztak a Haladáshoz: Cicic Marija (labdával) és
Sharonda Pickering

Hungast-Haladás Szombathely–UVC Holding Graz 2:1 (21, -17, 19).

Haladás: Wallner, Vacsi, Takács, Miranda, Pickering, Cicic. Csere: Lojen (liberó), Marton.

A Graz ellen Leiszt Máté már újra a legerősebbnek vélt hatosát küldte pályára. Amely jóval összeszedettebben játszott, mint a bemutatkozásnál. 18-18-ig tudták tartani a lépést az osztrákok, a finisben magabiztosabbak voltak a hazaiak (25-21). A második játszmában a szombathelyiek hullámvölgybe kerültek, főként a nyitásfogadásokkal akadtak gondjaik. A hétpontos hátrányon már csak pillanatokra sikerült faragni (17-25). A döntő szettben 14-11-nél könyvelhetett el nagyobb előnyt a Haladás. Igyekezett szorongatni a Graz (20-19), de a végjátékban jobban koncentráltak a vasiak (25-19), akik a mérkőzéssel együtt a tornát is megnyerték.

 

További eredmény: Graz–Balatonfüred 2:1 (-17, 8, 14). A torna végeredménye: 1. Haladás 2. Graz, 3. Balatonfüred.

– Örülök, hogy nyertünk, mert ugyan nem az eredmény a fontos egy felkészülési tornán, ez jó érzés – értékelt Leiszt Máté vezetőedző. – Bár nagyon sok munka áll még előttünk, pontosan egy hónap van a bajnokság kezdetéig, látok biztató jeleket mind a védekezésben, mind a támadásépítésben. Nyilván nyers még minden, de ez normális ebben a szakaszban. Most fizikailag fáradtak vagyunk, azért a végén már nem tudtunk úgy koncentrálni, le-lemaradtunk labdákról. De összességében szépen, keményen dolgoznak a lányok, az edzéseken gyakorolt elemeket pedig próbálták a mérkőzésen is alkalmazni.

Leiszt Mátét a két újonnan érkező játékosról is kérdeztük.

– Ezúttal is köszönöm a Békéscsaba együttműködését, remélem, mindenben sikerül megegyezni, és akkor Cicic Marija nagy segítségére lehet a csapatunknak. Még nagyon fiatal, sokat kell tanulnia, de vele gyorsabb lehet a játékunk, és első számú feladóként biztosan meg fogja állni a helyét a bajnokságban. Sharonda Pickering picikét még nyers játékos, lesz vele is munka, de fizikai adottságai kiválóak, mindenben alkalmas arra, hogy jó center váljon belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában