Strandsport

2019.09.01. 20:16

Mozgalmas nyár volt

Eredményes és sikeres évet zárt a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő strandsport rendezvénysorozata – Varga Jenő sportfeltaláló-testnevelő tanár vezetésével – a Tófürdőn.

Tóth Gábor

Varga Jenő főszervező tart eligazítást a vízi vágta előtt

Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A SZOVA Nonprofit Zrt. már 11. alkalommal bizonyult a rendezvénysorozat remek házigazdájának. A szervezők folyamatosan bővülő programsorozattal minden szombaton színvonalas versenyt hirdettek a sportolni vágyók és a strandra kilátogatók részére. A programsorozatban szerepelt szezonnyitó strandsportnap, csúszdaverseny, úszóverseny, két vízi játéknap, három egyéni és három páros teqballverseny, matracos kajak és matracos kenu.

A legnagyobb rendezvény az idén a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése EFOP pályázatának köszönhetően a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa közreműködésével valósult meg a Vízi Strandsportnap néven, ahol több mint 10 sportágat próbálhattak ki a versengeni vágyók. Így például szerepelt a programban cápabirkózás, bolond úszás, nemzeti vízi vágta, búvárverseny, gyöngyhalász és a Búvár Kund verseny, szétrúgás, asztalitenisz, labdarúgás, darts, gördeszka. A rendezvényen egészségfejlesztési iroda is működött, In Body testösszetétel mérés és tanácsadással kiegészítve. Fellépett Tóth Dániel „Vas Megye hangja” énekes, Cseve Tamás rapper, de számot adtak a tudásukról a Szombathelyi Kötélugrók és Westside TSE világbajnok sportolói.

Varga Jenő főszervező tart eligazítást a vízi vágta előtt
Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A nyári programsorozat hagyományosan a Szezonzáró Strandsportnappal fejeződött be. A versenyeken több korcsoportban minden versenyszámban érmet és kupát nyerhettek a résztvevők –komoly díjazásról gondoskodtak a szervezők.. A strandsport rendezvények sorában említést érdemel a Városi Diáksport Bizottság rendezvénysorozata is: a diákokat a nyári szünetben öt egymást követő péntekén különböző erőpróbák várták a Tófürdőn – Havasi Attila diáksport ügyintéző és Varga Jenő VDSB elnök szervezésében. Nagy sikert aratott az aquatlon és a lábtenisz verseny, melyeknek a fedett uszoda és termálfürdőben adott otthont.

– Az a sok hálás köszönet, az a sok mosoly, nevetés, szurkolás, ami végig jellemezte a rendezvényeinket boldogsággal tölti el az embert, hiszen a diáksportban és a szabadidősportban a legfontosabb a játszó ember – fogalmazott elégedetten Varga Jenő ötletgazda, főszervező. – A sportolás, mint az egészséges élet velejárója, az örömszerzés, a szórakozás, a játék kortalan megnyilvánulása. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség talán ezért is hirdeti plakátjain és kiírásain, hogy „Szombathely mozgató ereje”! És jövőre természetesen nem marad el 12. strandsportszezon – hasonlóan színes programkínálattal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában