Két arany- és két ezüstérem

2019.09.03. 19:06

Remekeltek a ranglistaversenyen a SZAK-os asztaliteniszező-palánták

A franciaországi nemzetközi bajnokság után remekül szerepeltek az idénynyitó I. osztályú asztalitenisz-ranglistaversenyen a Szombathelyi AK-Sportiskola játékosai – két arany- és két ezüstérmet szereztek.

Pum András

Molnár Liza egy első és egy második helyet szerzett. Gergely Márk (középen) és Poór Balázs házi döntőt vívott, utóbbi nyert

Fotó: SZAK

Az Euro Mini Champs elnevezésű francia nemzetközi asztalitenisz-bajnokságot 15. alkalommal rendezték meg Strasbourgban. Összesen 28 országból – Európán kívül Japánból és az Egyesült Államokból – érkeztek sportolók. A magyar válogatottban két SZAK-játékos, Molnár Liza és Poór Balázs szerepelt – mindketten az U11-es korosztályban álltak rajthoz. A fiatalokat edzőjük, Vaida Florin is elkísérte.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy valamennyi induló sok meccset játsszon, így többfordulós, csoportos selejtezőket bonyolítottak le. Molnár három csoportkörön is túljutva kiharcolta a főtáblára jutást, a folytatásban változó teljesítményt nyújtva a 29. helyen végzett. Poór Balázs az első csoportkörön túljutva a másodikban – egy körbeverést követően – az utolsó helyen végzett és kiesett. A vigaszversenyen három győzelem és két vereség után az 57. helyet szerezte meg.

Molnár Liza egy első és egy második helyet szerzett. Gergely Márk
(középen) és Poór Balázs házi döntőt vívott, utóbbi nyert
Fotó: SZAK

Ezt követően a magyar fővárosban a Statisztika és a BVSC-Zugló rendezte a szezon első újonc, serdülő és ifjúsági ranglistaversenyét. Megyénket a SZAK, a Bük és a Celldömölk asztaliteniszezői képviselték. Az U11-es lányoknál a büki Szeli Fruzsina és a SZAK-os Molnár Liza jutott a főtáblára, előbbi az első körben búcsúzott. Molnár viszont előbb a szekszárdi Molnár Grétát, majd a romániai Pascui Nicoletát, aztán Barcsai Sophie-t (Statisztika, a döntőben pedig a szintén statisztikás Dohoczki Nórát egyaránt 3:0-ra verte, így első helyen végzett. Liza U13-ban és U15-ben is elindult. Előbbiben egészen a döntőig menetelt, ahol Molnár Kendra ellen maradt alul, így ezüstérmes lett. Az U15-ösöknél (serdülő) a főtáblára jutott, de az első körben vereséget szenvedett. Az U11-es fiúknál öten – Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor (SZAK), Németh Bence és Ölbei Barnabás (Celldömölk) – képviselték megyénket. Németh és Szarka az első fordulóban búcsúzott, Ölbei két kört ment. A fináléban viszont SZAK-házidöntőre került sor, Poór színvonalas meccsen 3:1-re legyőzte Gergelyt. Az U13-asoknál Horváth Gábor (SZAK) a főtáblán az első fordulóban búcsúzott. Az U15-ösöknél fiú párosban a Horváth Gábor, Poór Balázs duó egy fordulót ment a főtáblán, csakúgy, mint Poór Patrik, aki soltvadkerti asztaliteniszezővel az oldalán indult.

Az U18-as párosban a büki Szeli egy dunakeszi versenyző társaságában a főtáblára jutott, ám itt búcsúzott.

A SZAK-Sportiskola történetében korábban még sosem fordult elő, hogy egy korosztályban a fiúknál is és a lányoknál is a klub versenyzői állhassanak a dobogó legfelső fokára országos ranglistaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában