Magabiztos Haladás

2019.09.02. 21:16

Szép győzelmet aratott a Dunaferr ellen a futsalcsapat

Az NB I-es futsalbajnokság 2. fordulójában a Haladás VSE együttese remek játékkal, biztosan verte a vendég Dunaferr gárdáját.

Tóth Gábor

Az ifjú Gerencsér Antal gólöröme – szép találatot jegyzett

Fotó: Horváth Balázs

A Haladás a nyitófordulóban 7-4-re kapott ki a nagy rivális, címvédő Berettyóújfalu vendégeként – első hazai bajnokiján a javítás, a győzelem reményében lépett pályára. A találkozó előtt a zöld-fehér klub a tavalyi szezont bronz­éremmel záró U17-es csapatot köszöntötte.

Haladás VSE–Dunaferr DUE Dutrade FC 8-2 (3-1). – Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kubicsek, Tamási (Imrő).

HVSE: Gyimesi – Simic, Dróth, Vas, Luis Garcia. Csere: Alasztics (kapus), Michel, Hajmási, Horváth P., Sipos, Bruno, Gerencsér, Péter, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Dunaújváros: Cseresnyés – Németh P., Klacsák, Pál, Sáhó. Csere: Gergely, Reveland (kapusok), Dorogi, Fridrich, Szeghy, Faragó, Danó, Németh L., Horváth B. Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Vas (8.), Gerencsér (11.), Dróth 3 (17., 23., 33.), Bruno (25.), Hajmási (37.), Michel (40.), ill. Sáhó (7.), Klacsák (27.).

Az ifjú Gerencsér Antal gólöröme – szép találatot jegyzett
Fotó: Horváth Balázs

A Haladás kezdett támadóbb szellemben, de a Dunaferr jól védekezett – és nagy munkában volt a vendégek kapusa is. Egyre fokozódott a szombathelyi nyomás, egyre több hazai helyzetet láthattak a szurkolók. Aztán túlélte a nehéz perceket a vendég, sőt, futott az erejéből ellentámadásokra is. De Luis Garcia löketénél a kapufa mentette meg a Dunaferrt.

Aztán egy gyorsan elvégzett oldalberúgás után vezettek egy remek kontrát a vendégek, amit góllal zártak – igaz, vélhetően a vasiaknak járt volna a labda. Vas viszont rögtön egyenlített (13. perc: 1-1). És fokozta a nyomást a házigazda. Gerencsér remek egyéni alakításával pedig a vezetést is átvette. Időt kért a vendég – majd vészkapusra váltott. Luis Garcia időközben második kapufáját jegyezte. Dróth viszont pontos volt, egy életerős csőröst helyezett el a bal alsóba (17. perc: 3-1). Parázs első félidőt produkáltak a csapatok.

 

Fordulás után nem sokat kellett várni a negyedik hazai gólra, Dróth volt ismét eredményes, ezúttal szabadrúgásból. És innen már nem volt megállás, rohamozott tovább gőzerővel a Haladás – egyre nehezebben tartotta a lépést a vendég. És egyre nőtt a különbség: Bruno átlövése is utat talált a dunaújvárosi kapuba. De nagyon elvitte a hév a házigazdát, egy kontrából szépített a vendég (27. perc: 5-2).

A folytatásban pedig bőkezűen tékozolta el a lehetőségeit a HVSE. A vendég roppant keményen futballozott, nem adta fel. Ám Dróth korán pontot tett a meccs végére: látványos csel után látványos bombát küldött a Dunaferr kapujába (33. perc: 6-2). A hátralévő hét percbe belefért még egy Hajmási-, egy Michel-gól és több kihagyott hazai helyzet.

Önbizalom-növelő győzelemmel, látványos játékkal mutatkozott be szurkolótáborának a Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában