Eredmények

2019.09.12. 18:32

SZoESE-s érmek a félmaratoni ob-ról

Öt versenyzőt indított a SZoESE a félmaratoni országos bajnokságon, és valamennyien dobogóra állhattak – Jacsev Sámuel háromszor is.

Horváth Erika

A SZoESE érmes hosszútávfutói. Balról: Petrovics Alex, Horváth György, Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Borbély Sándor. Elöl Kívés István edző

Fotó: SzoESE

A közel 15 ezer résztvevőt számláló Wizz Air Budapest Félmaraton keretében rendezték meg az idei félmaratoni országos bajnokságot. A versenyközpont az ELTE Lágymányosi Campusának északi tömbjénél volt, onnan a környékbeli hidakon is átfutva, budapesti nevezetességeket érintve teljesítette a mezőny a 21,1 kilométeres távot. Az igazolt versenyzők a nagy tömeg első sorából rajtolhattak.

Kívés István, a SZoESE edzőjének várakozását szinte százszázalékosan igazolták a tanítványai. A legrutinosabb, Horváth György szerepelt a legjobban, egyéni csúcsbeállítással, 1:08:17 órás eredménnyel a negyedik helyet szerezte meg. Kellemes meglepetésre Kovács Attila óriási, másfél perces egyéni csúccsal (1:09:33) az ob hatodik helyét tudhatja magáénak. Jacsev Sámuel is egyéni csúcsot ért el, az 1:12:11 az abszolút versenyben a 12. helyet, az U23-as rangsorban viszont országos bajnoki címet jelentett.

A SZoESE érmes hosszútávfutói. Balról: Petrovics Alex, Horváth György, Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Borbély Sándor. Elöl Kívés István edző
Fotó: SzoESE

A SZoESE-s hosszútávfutók igazolták az érmes reményeket a csapatversenyben is. A felnőtteknél a Horváth György, Kovács Attila, Jacsev Sámuel alkotta trió 3:30:02 óra össz­idővel ezüstérmes lett – csupán 27 másodperccel maradt el az első helyet megszerző BEAC-tól (3:29:35), a harmadik Vasasnál (3:31:00) csaknem egy perccel gyorsabb volt. Az U23-as együttesnek – Jacsev Sámuel, Petrovics Alex (1:20:34) és Borbély Sándor (1:23:10) – viszont 3:55:55 bruttó idővel sikerült a korosztály csapatbajnoki címét megszereznie a BEAC (4:00:53) és a VEDAC (4:22:18) előtt.

A Wizz Air Budapest Félmaraton abszolút versenyében Horváth György hetedik, Kovács Attila kilencedik, Jacsev Sámuel 17. lett. Ez korosztályukban Horváthnak és Kovácsnak a második, Jacsevnek (20–24 év) a harmadik helyet jelentette. A nagyszabású félmaraton legeredményesebb Vas megyei női versenyzője a bajánsenyei dr. Márovics Anna volt, aki 1:27:43 órás eredménnyel a női abszolút versenyben 22., a W20-as (20–24 év) korosztályban negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában