Kick-box döntő

2019.09.24. 19:17

Vasi sportolók a dobogón, a válogatottban

Remek hazai eredmények születtek a vasi megyeszékhelyen rendezett kick-box felnőtt és master light-contact és kick-light magyar bajnoki döntőben.

Tóth Gábor

A Controll sikeres csapata. Balról Koszogovits Mihály, Szmolek Emánuel, Takács Viktória és Dancsó Zoltán.

Fotó: Controll SE

A Controll SE szervezésében az ELTE-Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka adott otthont a 2019. évi kick-box felnőtt és master light-contact és kick-light magyar bajnoki döntőnek, amelyre súlycsoportonként a ranglista első négy helyezettje kapott meghívást. A verseny főszervezője a Controll SE elnöke, Koszogovits Mihály volt. A hazai színeket két szombathelyi egyesület képviselte, a házigazda Controll SE, valamint az Agrobio Classic Kick-Box Club.

A Controll sikeres csapata. Balról Koszogovits Mihály, Szmolek Emánuel, Takács Viktória és Dancsó Zoltán.
Fotó: Controll SE

A Controll SE versenyzői kifejezetten remekül teljesítettek. A 2017 óta felnőtt válogatott Szmolek Emánuel light-contactban (-79) megvédte bajnoki címét, de kick-light-ban (-84 kg) is begyűjtötte az aranyérmet – így utóbbi szak­ágban is válogatott lett. Takács Viktória kick-lightban (-70 kg) második felnőtt bajnoki címét szerezte. Light-contactban (65 kg) viszont nem volt lehetősége a dobogó legmagasabb fokára állni, mivel ellenfelei betegség és egyéb okok miatt visszaléptek az indulástól – de ettől függetlenül kiérdemelte a válogatott tagságot. Pintér Bálint – a kung fu szakosztály versenyzője – 84 kg light-contactban ezüst-, kick-lightban bronzéremig jutott. Dancsó Zoltán, a csapat edzője pedig már 30. magyar bajnoki címét szerezte meg szülővárosában, ezúttal master korosztályban, a -94 kg-os súlycsoportban, light-contactban bizonyult a legjobbnak.

Csejtey Gábor a bajnoki serleggel
Fotó: Agrobio Classic KBC

– A bajnokaink, válogatottjaink az év hátralévő részében az október 19–27-éig Szarajevóban megrendezésre kerülő light-contact világbajnokságra készülnek, majd ezt követően november 23-ától december 1-jéig Antalyában, a kick-light vb-n vesznek részt – fogalmazott Dancsó Zoltán, aki versenyzőként és szakágvezetőként utazik a szarajevói vb-re, míg a novemberi vb-n „csak” az utóbbi minőségében vesz részt.

Az Agrobio Classic Kick-Box Club három versenyzővel vett részt a megmérettetésen – mindhárman master korcsoportban neveztek. Csejtey Gábor (-74 kg) light-contactban lett magyar bajnok. Ezzel ő is kvalifikálta magát a szarajevói vb-re. Kelemen Re­náta (-65 kg) és Pődör Csaba (+94 kg) egyaránt light-contact szakágban gyűjtötte be a bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában