Dobogós vasi fiatalok

2019.09.10. 20:53

Vidékbajnokságon jártak a Leo Karate-do SE sportolói

Szarvas Három-három ezüst- és bronzéremmel tértek haza az első alkalommal kiírt karate vidékbajnokságról a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

Balról Somogyi Laura, Kovács Nóra, Kovács Ákos és Somogyi Dávid Fotó: Leo Karate-do SE

Első alkalommal rendezte meg a Magyar Karate Szövetség a WKF karate magyar vidékbajnokságot, amelynek Szarvas adott otthont. A versenyre 22 egyesület 260 nevezése érkezett, Vas megyét a Leo Karate-do SE négy sportolója képviselte.

A hajnali négy órai indulás és a hosszú út megviselte a Gál Róbert vezette gárdát, a fáradtság érződött a teljesítményükön, ennek ellenére megpróbálták a maximumot nyújtani. Kovács Nóra a 9 évesek között kata versenyszámban (formagyakorlat) első mérkőzésén a későbbi győztestől vereséget szenvedve a harmadik helyezést szerezte meg. Kumitéban (küzdelem) a +30 kg-os súlycsoportban a egészen a döntőig menetelt, ott azonban vereséget szenvedett, így a dobogó második fokára állhatott fel. Kovács Ákos a 12 évesek mezőnyében katában az ötödik helyen végzett, kumitéban (-57 kg) bronzérmes lett.

Balról Somogyi Laura, Kovács Nóra, Kovács Ákos és Somogyi Dávid
Fotó: Leo Karate-do SE

Somogyi Dávid a 14-15 évesek között katában első mérkőzésén vereséget szenvedett, de mivel ellenfele a döntőig jutott, így a vigaszágon a harmadik helyért küzdhetett, de nem jött össze a dobogó, az ötödik pozícióban zárt. Kumitéban (-52 kg) viszont bronzérmes lett. Somogyi Laura a 16-17 évesek mezőnyében katában csak a döntőben maradt alul, másodikként zárt, kumitéban (-53 kg) negyedik lett. Laura katában próbára tette magát a felnőttek között is. Szép formagyakorlatokat bemutatva a döntőig jutott, ahol azonban vereséget szenvedett, újabb ezüstéremmel gazdagodott.

A Leo Karate-do SE három ezüst-, három bronzéremmel, egy negyedik és két ötödik hellyel zárta a rangos megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában