Nagyot küzdöttek

2019.10.06. 19:42

Hazai pályán kapott ki a SZoESE kosárcsapata

Az amatőr NB I-es női kosárlabda- bajnokság 2. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE hazai pályán kapott ki nagy csatában a TFSE gárdájától.

Tóth Gábor

Fotó: Horváth Balázs

A SZoESE idegenbeli sikerrel kezdte a szezont, de most a csoport egyik legerősebb gárdáját fogadta.

Szombathelyi Egyetemi SE–TFSE II. 46-54 (8-11, 13-19, 16-13, 9-11). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth S., Lovasi P.

SZoESE: PÜSPÖKI 14/3, Jakubovics 12, Balogh 6, Sándor –, Plózer 6. Csere: Molnár 4, Koltay 2, Soós 2, Szabó –, Mezősi –. Edző: Szabó László.

A találkozót mindkét csapat ideges játékkal, sok hibával kezdte. A vendégek nyugodtak meg előbb, átvették az irányítást és megléptek. A SZoESE nagyon gyengén dobott, távolról szinte veszélytelen volt, de tiszta ziccereket is elpuskázott. A szünetben így 9 ponttal vezettek a pontosabb vendégek (20. perc: 21-30).

 

Fordulás után viszont rendezte sorait a roppant motivált SZoESE, szívós küzdelemben visszajött a meccsbe és elkezdte faragni a hátrányát. A negyedik negyedet így teljesen nyílttá tették a hazaiak (34. perc: 38-43). Ám a TFSE rutinos csapat módjára a hajrában már megőrizte néhány pontos előnyét – és nagy csatában kicsikarta a győzelmet.

Szabó László: – Nem szabad elkeserednünk, hiszen az egyik bajnokesélyessel játszottunk egy ki-ki meccset. Nagyot harcoltunk, elégedett voltam a hozzáállással. A védekezésünk rendben volt, de a támadójátékunk ezúttal sajnos akadozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában