asztalitenisz

2019.10.07. 20:59

Jól szerepeltek a SZAK-osok

Három győzelemmel és egy vereséggel zárta a női NB I-es asztalitenisz-bajnokság nyugati csoportjának őszi körét a Szombathelyi AK-Sportiskola.

Pum András

Újra az NB I-ben. A SZAK együttese (balról): Orosz Sára, Sándor Kinga, Rónafalvi Petra, Molnár Liza

Fotó: Unger Tamás

A női NB I nyugati csoportjának őszi mérkőzéseit tornarendszerben, egy helyszínen, két nap alatt bonyolították le. Az őszi kört a két év után ismét női NB I-es csapatot indító Szombathelyi AK-Sportiskola rendezte, a meccseknek az Aranyhíd iskola adott otthont. Párhuzamosan, két-két pályán zajlottak a találkozók. Az öt együttes alkotta csoportban a SZAK remek teljesítményt nyújtott, három győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát.

Bányász SK Ajka–Szombathelyi AK-Sportiskola 1-9.

A szombathelyiek a vártnál könnyebben nyertek. A győzelem egyik fő részese volt az első NB-s mérkőzését játszó, 11 éves Molnár Liza, aki mindhárom meccsét megnyerte. Mellette Orosz Sára is hibátlanul teljesített, aki az egész tornán vezéregyéniségnek bizonyult. Győzött: Orosz 3, Molnár 3, Rónafalvi 2, Orosz–Molnár.

SZAK-Sportiskola–Tatai AC II. 7-3.

Habár a tataiak legjobbját, Domonkos Fannit nem sikerült legyőzniük a szombathelyieknek, a többi meccsen játszmaveszteség nélkül nyertek. Győzött: Orosz 2, Rónafalvi 2, Sándor 2, Orosz–Sándor.

Újra az NB I-ben. A SZAK együttese (balról): Orosz Sára, Sándor Kinga, Rónafalvi Petra, Molnár Liza

Club Aréna Győr–SZAK-­Sportiskola 4-6.

Noha a találkozó első felében három döntő szettes csatát buktak el a vasiak, 4-4 után Molnár és Sándor is ötjátszmás sikert aratott, így a szombathelyiek legyőzték az előzetesen esélyesebbnek tartott győrieket. Győzött: Orosz 3, Molnár 2, Sándor 1. Kanizsa Sörgyár SE– SZAK-­Sportiskola 6-4.

A hazaiak alaposan megdolgoztatták a csoport legerősebb csapatát, nem sok hiányzott a pontszerzéshez. Győzött: Orosz 2, Molnár 1, Rónafalvi 1.

A bajnokság állása: 1. Kanizsa 12 pont, 2. SZAK 10, 3. Győr 8, 4. Tata 5, 6. Ajka 5.

A bajnokság alapszakasza tavasszal szintén egy helyszínen folytatódik.

– Sok örömet szereztek lányaink ezen a hétvégén – mondta Szarka Tibor, a SZAK vezetője. – Az átszervezett női bajnokság komoly fizikai és szellemi kihívás volt minden résztvevő számára, amit fiataljaink végig jól bírtak. Igazi csapatként küzdöttek, és mind a négyen jó formában játszottak. Érdekesség, hogy nemcsak a mi csapatunkban, hanem a többi együttesben is fiatalok álltak asztalhoz. Színvonalas, a fejlődés szempontjából hasznos mérkőzéseket láthattunk a két nap alatt. Ami a rendezést illeti, a csapatok visszajelzései alapján is úgy gondoljuk, zökkenőmentesen, jól bonyolítottuk le a kétnapos viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában